E-Devlet Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama Sayfası Açıldı!

Vatandaşlara müjde! E-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama hizmeti geçici bir sürenin ardından yeniden erişime açıldı.

1800'lü yıllara kadar soyağacınızı öğrenebileceğiniz hizmet e-devlet kapısı üzerinden veriliyor. Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü yoğun talebi karşılamak için hizmete kota koymuştu. Peki E-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama işlemi nasıl yapılır? Haberimizde E-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama ekranına erişebilirsiniz.

E-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama sayfası yeniden erişime açıldı!Geçtiğimiz günlerde aşırı yoğunluk nedeniyle durdurulan soyağacı sorgulama sayfası yeniden hizmet veriyor. Sorgulama sayfası sistemi kilitlenme yüzünden geçici olarak durdurulmuştu. Peki E-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte E-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama ekranı ve diğer ayrıntılar…

Ulaştırma Bakanlığı'nın ilgili birimindeki kayıtlara göre o gün E-Devlet uygulamasına 4 milyon kullanıcı giriş yapmıştı. Kayıtlara göre bu rakam daha önceki girişlerin en az 3 veya 4 katı… Zira E-Devlet'in günlük kullanıcı sayısı 1 ile 1.5 milyon arasında… Siteye giren 4 milyon kişiden sadece 737 bini sistem kilitlenmeden önce Altsoy-Üstsoy sorgulama sayfasına gidebilmişti. Bunların da sadece 310 bini işlemi başarıyla tamamlayıp kayıt alabilmişti. Vatandaşlar yeniden soyağacı sorgulama hizmetine erişim sağlayabilecek.

E-DEVLET SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra tek yapmanız gereken nüfus bilgilerinizi güncelleyerek ilgili sekmeye ulaşmak. Bu sekmeye ulaştığınızda öncelikli olarak kendi nüfus bilgilerinizi görüyorsunuz. Burada, ilgili bilgileri kontrol ettikten sonraysa sağ üst köşeden “Belge Oluştur” sekmesine tıklamanız gerekiyor. Kısa yoldan sorgulama sayfasına ulaşmak için arama kısmını da kullanabilirsiniz.

TARİHÇİ MURAT BARDAKÇI: HAYAL ETTİĞİNİZ GİBİ DEĞİL

Habertürk Gazetesinden tarihçi Murat Bardakçı, Türkiye'de nüfüs kayıtlarının saklanması ile ilgili ilginç bilgiler verdi. Bardakçı, internette hizmete açılan e-devlet internet soyağacı sorgulama sistemi ile en fazla 1800'lü yıllara kadar geri gidilebileceğini bunun da bir ailenin dört kuşak geçmiş bilgilerini göstereceğini söyledi.

Bardakçı, “Yedi ceddinizi öğrenebileceğinizi, anne ve baba tarafından asırlar önceki aile kayıtlarınıza ulaşabileceğinizi zannetmeyin. Şanslı iseniz en fazla dört, haydi bilemediniz beş nesil geriye, 1800’lerin ortalarına kadar gidebilir ve orada kalırsınız. Öyle hayal ettiğiniz gibi asırlar öncesine, onbeşinci, onaltıncı yüzyıllara ulaşmanız mümkün değildir.”

15 Şub 2018 - 00:09 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.