Dünya'nın Dili Tutuldu!

Türkiye'de milyonların katıldığı tören BBC CNN ve Al Jazeera gibi dünyanın en büyük medya organlarında manşetten veriliyor. Erdoğan'ın

Başta İstanbul ve diğer şehirlerde milyonların sokağa döküldüğü bugün, Türkiye dünya medyasında ilk haber oldu. Canlı yayına geçen BBC, tören alanının muhteşem bir görüntüsünü ekrana getirdi. BBC, ayrıca, Erdoğan'ın tören alanına varışını da naklen verdi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'e akın edenleri manşetine taşıyan BBC, 'Türkiye'deki darbe girişiminin yıldönümünde dev miting' başlığını kullandı, manşete ellerindeki Türk bayraklarını sallayan kalabalığın fotoğrafı eşlik ediyor.

Gelişmeleri canlı blogla aktaran BBC'nin Türkçe edisyonu ise, köprünün Anadolu yakasının binlerce kişiyle dolduğunu ve insanların akın akın gelmeye devam ettiğini bildiriyor. BBC'ye konuşan Zübeyde Kaynak, "Tüylerimiz bugün burada olduğumuz için diken diken" diyor.

CNN'den özel haber: O geceyi unutamam'

Amerikan CNN kanalı, 15 Temmuz gecesi yaralanan bir gazinin hikayesini ekranına taşıdı. 37 yaşındaki Demet Akbulut'un anlattıkları 'O geceyi unutamam' başlığıyla verilirken, çağrı merkezi çalışanı Akbulut "Benim için zor bir yıldı. Ben ve çocuğum çok korkmuştuk. Sadece o geceyi unutamam. Eşim sokağa çıkmıştı, ateş altındaydı ve çok korkmuştuk. Eşim yaralandı" dedi.

Al Jazeera 'Türkiye'de darbe girişiminin yıldönümü' başlığıyla sunduğu haberinde, 15 Temmuz'un tatil ilan edildiğini okuyucularına aktardı.

Erdoğan'dan The Guardian'a köşe yazısı

The Guardian gazetesi ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yazısıyla bugün okurlarının karşısına çıktı. Erdoğan'ın köşe yazısının başlığı 'Türkiye, darbe girişiminin birinci yıldönümünde demokratik değerleri savunuyor.' Cumhurbaşkanı, FETÖ destekçilerine sığınma hakkı tanıyan Batılı ülkelerin Türk halkının yarasına tuz bastığını söyledi.

15 Tem 2017 - 23:02 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.