“Doğuştan kötü insan yoktur”

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından SODES projesi kapsamında 'Mutlu Gençler Umutlu Yarınlar” konulu

Video için play'e tıklayın

Umut DELİ

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından

SODES

projesi kapsamında “Mutlu Gençler, Umutlu Yarınlar” konulu seminer verildi. Seminerde konuşan Cumhuriyet BaşsavcısıUğurhan Kuş, “Doğuştan kötü insan yoktur” diyerek ailelere seslendi.

DSİ Konferans salonunda gerçekleşen “Mutlu Gençler, Umutlu Yarınlar” seminerine Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Spor Savcısı Reşit Erdem, Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek (

ŞUÇGAD

) Başkanı Tahir Gülebak, Milli eğitim Müdürü Metin İlci, İl Müftüsü İhsan Açık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Denetim Serbestlik Müdürü Ali Güçtekin, kamu kurum Müdürleri, Öğrenciler, Denetim Serbestliğinden faydalanan hükümlüler ve aileleri katıldı.

İlk olarak Denetim Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan stant Vali İzzettin Küçük ve katılımcılar tarafından gezildi. DSİ Konferans salonunda ayrıca Yeşilay ve Eyvan-Der’ de stant açarak projeye destek verdi.

Yeşilay gençleri ile hatıra fotoğrafı çektiren protokole gençler tarafından hediye verildi. Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından SODES projesi kapsamında “Mutlu Gençler, Umutlu Yarınlar” konulu seminer Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş’un açılış konuşmasıyla başladı. Burada önemli açıklamalar da bulunarak ebe beyinlere seslenen Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, “Doğuştan kötü insan yoktur” diyerek ailelere seslendi.

“DOĞUŞTAN KÖTÜ İNSAN YOKTUR”

Uğurhan Kuş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “ Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz tarafından SODES desteği ile “Mutlu Gençler, Umutlu Yarınlar” adı altında yürüttüğümüz proje kapsamında gerçekleştirilen ve çok kıymetli arkadaşım hemşerim Sayın Çamlıca beyin sunum yapacağı seminere hepiniz hoş geldiniz. Bizim gerçekten yapmamız uğraşmamız gereken uğraşımız çabamız tamamen bu proje ile iç içe olmaktır. Her şeyin temeli ailede başlar, ebe beyinler olarak bizler çocuklarımızı bazen kendi ellerimizle zehirlerken, bazen de onların zehirlenmesine seyirci kalmaktayız. Doğuştan kötü insan yoktur, bu nedenle insan yetiştirme sürecimizi tekrar gözden geçirmek ve bununla ilgili kafa yormak zorundayız. Bir milletin en büyük hazinesi o milletin gençleri, çocuklarıdır. Bugünün gençleri yarının büyükleri olacaklar, dolayısıyla biz bugün gençlerimizi iyi yetiştirdiğimizde yarınlarımızı kurtarmış olacağız. Bir gence sahip çıkarak yarın bu ülkenin geleceğine sahip çıkmaktır. Bu bağlamda, 01/06/2005 tarihinde yürürlüğe giren yeni TCK ile sistemimize dahil olan Denetimli Serbestlik ile hapis cezasına seçenek yaptırımların infazının gerçekleştirilmesi ile hükümlülerin suç işlemesine neden olan davranışlarının düzeltilerek tekrar suç işlemelerinin önlenmesi, ceza infaz kurumundan salıverilen hükümlülerin takip edilmesi, madde bağımlılarının rehabilitasyonu, mağdurların uğradıkları zararın giderilmesi ve bu yolda toplumun korunması amaçlanmıştır.

Ancak her ne kadar Denetimli Serbestlik sisteminin hedef kitlesi hükümlüler olarak gözükse de, sosyal ve toplumsal sorumluluk bilinciyle faaliyet alanlarımız genişletilerek çalışmalarımızdan maksimum fayda sağlamayı hedeflemekteyiz. Şuanda gerçekleştirdiğimiz bu programda yukarıda bahsettiğim sorumluluk bilinciyle düzenlemiş olduğumuz ve içinde bulunduğunuz çevrenizi etkileme ve değiştirme imkan ve kabiliyetine sahip siz değerli katılımcılara bu anlamda fayda sağlayacağını umduğumuz bir programdır. Bu düşünceler ile toplantının faydalı olmasını diler katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZA BİR CEPHEDEN SALDIRIYORLAR”

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise gençlere yönelik büyük saldırılar gerçekleştiğini bu nedenle ailelerin çocuklarına sevgi, saygı, ilgi göstermeleri gerektiğinin altını çizerek şunları aktardı.

Vali Küçük: “ Gençlerimize, çocuklarımıza bir cepheden saldırı var. İnternetten diyoruz, çarşıdan, sokaktan, pazardan her yerden bir saldırı altında kuşatılmış gibi hissediyoruz. Elbette bunları savunacağız ama benim kanaatimce ilk önce yapacağımız bunlara güçlü sevgi ve güven vermek. Bakın arkadaşlar, şunu bilmiyoruz, paramız yok, her şey makul bir gerekçe ama sevgi ve güven vermek hangi şarta bağlı? Geçen bir araştırma okudum özellikle esrar, eroin bağımlılık yapan maddelere tutulan çocukların yüzde 70’den fazlasının en önemli gerekçesi aile ilgisizliği, güvensizliği ve şefkatsiz ligiymiş, sonucu söylüyorum. İlgili olan tutulamaz mı? Elbette tutulur, şuan yüzde 70-75 orandan bahsediyorum. Bir çocuğu güçlü kılan şey bilgilerdir önce. Şundan emin olun sevgidir ve onun her zaman yanında olduğunuzu hissettirmenizdir. Efendim ben seviyorum çocuğumu, ya ben kendi babamdan söylüyorum babam beni çok sevdi ama ben hiç anlayamadım. Yani o sevgiyi göstermek başka bir şey sevgi sevebilmek, çocuğunuzun yanında olduğunuzu hissettirmek lazım. Elbet hepimiz çocuğumuzu seviyoruz, elbette hepimiz çocuğumuzun yanındayız ama o çocuğu anlayabileceği, aklına yerleştirebileceği bir şekilde sevmemiz ve ilgi göstermemiz gerekli birinci şart bu. İkincisi de çocuklar nasıl geliştirilebilir, yeni saldırılar altında kalan gençleri neyle yönlendirebiliriz öğrenmek gereken bir şey. Bu gibi programların faydası da gerçekten bizim farkında olmadığımız, bizim bilmediğimiz neler var? Nasıl yaklaşırız? Ama ortada bir şey var toplumda ben şunu görüyorum, bir şeyi başkasına anlatmak için öğreniyor insan genelde. Hayır, efendim bir şeyi öğrenmenin faydası kendim anlamak içindir. Kendimi anlatamadım mı, izah edemedin mi kendime bu yolda kendime anlatamadığım, kendime izah edemediğim, kendime bu yolda öğrendiğim şeyin doğrultusunda yönlendiremediğim bir şeyin değeri yok. Genelde bakın Facebook sayfalarında, Twitter’da bir sürü yazılar var yani güzel sözler. Yahu güzel sözleri sağa sola neden anlatıyorsun, güzel sözler ilk önce kendi kalbinle yaşat“ diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Cumhuriyet Başsavcılığı ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Denetimli Serbestlik den yararlanan hükümlülere çeşitli hediyeler protokol tarafından hediye edildi.

Program, “Mutlu Gençler, Umutlu Yarınlar” konulu seminer son olarak Eğitimci Yazar Sait Çamlıca’nın bilgi ve birikimini paylaşmasıyla devam etti.

19 Oca 2016 - 17:17 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.