Diyarbakır’da "Down Sendromu" semineri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Down Sendromu Derneği'nce düzenlenen seminerdeaileler hastalık konusunda bilgilendirildi  Türkiye

DiyarbakırBüyükşehir Belediyesi ile Türkiye Down Sendromu Derneği'ncedüzenlenenseminerdeaileler hastalık konusunda bilgilendirildi

Türkiye Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin,Sümerpark Ortak Yaşam Alanında gerçekleştirilen seminerin açılışında yaptığı konuşmada, down sendromlu çocukların eğitime erken yaşta başlamasının önemine değinerek, "Dünyada 5,5-6 milyon down sendromlu insan bulunuyor. Türkiye’de ise bu konuda sağlıklı istatistik bulunmuyor ancakdown sendromlu sayısının 60-70 bin civarında olduğunun tahmin ediliyor" dedi.

Gün Bilgin’in 18 yaşındaki down sendromlu oğlu Robert Cem Osborn da seminerde bir sunum yaptı. Üniversiteye hazırlanan Robert Cem Osborn, halen haftada bir gün İstanbul Modern Sanatlar Müzesi’nde bir gün de okuduğu Enka Lisesi idari işlerinde çalıştığını anlattı.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı ise semineri aileleri ve toplumu bilinçlendirmek için yaptıklarını söyledi. Belediye olarak engellilere, yaşlılara, kadın ve çocuklara pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve hizmette öncelik verdiklerini bildiren Kıratlı, Diyarbakır’da Down Sendromu Derneği kurulacağı müjdesini verdi.

Seminerin ardındançocuklara çeşitli çeşitli hediyeler verildi.

#

22 Ara 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.