Deprem korkusu, parkta sabahlattı!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Ty1aF5IA3bk&feature=youtu.be[/embed] AKDENİZ Mersin Körfezi açıklarında meydana gelen 50 büyüklüğündeki deprem

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Ty1aF5IA3bk&feature=youtu.be[/embed]

AKDENİZ Mersin Körfezi açıklarında meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem hissedildiği güney sahilindeki illerde vatandaşları sokağa döktü.Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre saat 01.00'de merkez üssü Mersin Körfezi açıklarında 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Mersin, Adana, Hatay ve Gaziantep'te de hissedildi. Bu il ve ilçelerde sarsıntı ile birlikte uykularından kalan çok sayıda vatandaş, sokaklara çıktı. Vatandaşlar uzun süre sokaklarda beklerken, ilk belirlemelere göre deprem, can kaybı ve yıkıma yol açmadı.GECEYİ PARK VE SOKAKLARDA GEÇİRDİLER Merkez üssü Akdeniz olan özellikle Mersin ve Adana'nın sahil bölgelerinde hissedilen 5 büyüklüğündeki deprem, vatandaşların sokağa dökülmesine neden oldu. Yaklaşık 10 saniye boyunca binaları sallanan vatandaşlar, paniğe kapılıp parklara ve sokaklara çıktı. Deprem nedeniyle sokağa çıkan birçok kişi de geceyi araçlarında geçireceklerini söyledi.Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladı. Akdeniz'e kıyı birçok ilde hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi.

KORKUYA KAPILAN VATANDAŞLAR HASTANELERE BAŞVURDU

Akdeniz'de meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki depremin yoğun olarak hissedildiği Adana'da korku ve panik yaşayan bazı vatandaşlar hastanelere başvurdu.Depremin olduğu saat 01.00 sonrası 112 Acil Servis telefonlarının yoğun olarak arandığı belirtildi. Ambulanslarla hastanelere taşınan vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti. Depremle kendilerini sokağa atan vatandaşlar, geceyi parklarda geçirmeyi planlıyor.

HATAY VE MERSİN'DE DE VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜAkdeniz açıklarında meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem, Akdeniz'e kıyısı olan Hatay'da da yoğun olarak hissedildi.Depremi hisseden birçok vatandaş evinden çıkıp yakındaki parklara sığınırken, bazı vatandaşlar da sokaklarda dolaşmayı tercih etti.Suriyeliler de sokaklara ve parklara akın ederek kendilerini güvende hissetmeye çalıştı. Deprem nedeniyle Hatay genelinde herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı öğrenildi.Mersin'de de depremin ardından kendini sokağa atan vatandaşlar, yollarda sabahlamayı tercih etti.

#

30 Tem 2015 - 02:53 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.