Darbeyi Durduran Selalar Semayı Yeniden İnletti

15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminde millete ihanete karşı birlik ruhu aşılamak ve manevi bir güç sağlamak için okunan selalar bu gece Türkiye genelinde

Diyanet İşleri Başkanlığınca "Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Salalara" şiarıyla düzenlenen programlar çerçevesinde, hain darbe girişiminde millete ihanete karşı birlik ruhu aşılamak ve manevi bir güç sağlamak için okunan selalar, bu gece Türkiye genelinde 90 bin camide tekrar okundu.

Öte yandan bu gece cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulacak.

Millet Camisi'ndeki müezzinler Türk bayraklarıyla sela okudu
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet Camisi'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı verilen mücadelenin simgesi haline gelen selaları, müezzinler ellerinde Türk bayraklarıyla okudu.

FETÖ'nün 15 Temmuz 'daki darbe girişiminin birinci yılında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde toplanan binlerce vatandaşın "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Türkiye'deki tüm camilerle birlikte saat 00.13'te, Beştepe Millet Camisi'nde de darbe girişimine karşı verilen mücadelenin simgesi haline gelen sela okundu.

Millet Camisi'nde sela okuyan müezzinler, çıktıkları minarelerde Türk bayrağı salladı.

Külliye önünde slogan atan vatandaşlar da selalar okunmaya başlayınca sloganları kesip, dua ederek selayı dinledi.

#16Temmuz 2016 Saat 00.45 Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in çağrısı ile darbeye karşı 85 bin camiden sela okundu
Mahya asma imkanı bulunan camilerde, "Şehitlerimize Rahmet Olsun, Birliğimiz Daim Olsun", "Şehitlerimize Rahmet Olsun, Kardeşliğimiz Daim Olsun", "Birliğimiz ve Kardeşliğimiz Daim Olsun" yazılı mahyalar asıldı.

Öte yandan bu gece cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulacak.

16 Tem 2017 - 01:39 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.