Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan  Flaş Talimat!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sakarya'da ayakları kesilen köpeğin ölümüyle ilgili 'Sakarya'da meydana gelen ve hepimizi hüzne boğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından, Sakarya’da ayakları kesilen köpeğin ölümüyle ilgili, yaptığı açıklamada, “Hayvanları korumak sadece görev değil inancımızın, insanlığımızın da gereğidir. Hayvanlar bir mal değil candır, bizlere Hüda’nın bir emanetidir. Sakarya’da meydana gelen ve hepimizi hüzne boğan hadisenin aydınlatılması için talimat verdim.

2004 yılında hayvanları korumaya yönelik ilk müstakil kanun olan 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nu çıkardık. Hayvan haklarıyla ilgili yeni yaptırımları içeren Hükümet Tasarısını da yeni dönemde öncelikli olarak yürürlüğe koyacağız. Bütün vatandaşlarımızı hayvanları koruma konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

"BİR İNSAN ÖLÜMÜ NEYSE ÖYLE BAKIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir canlı yayında ise “Bizim için bu noktada bir insan ölümü neyse öyle bakıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya’da seçim mitinginin ardından Kepez ilçesindeki Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde bir televizyon kanalının canlı yayın konuğu oldu. Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda bacakları kesilmiş halde bulunan ve tedavi altına alındıktan sonra ölen yavru köpeğe ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, üzücü olay sonrası soruşturmanın başlatıldığını hatırlatarak, ilk bulgulara göre olayın otluk ve çalılık alanda iş makinesiyle temizlik çalışması yapan görevliler tarafından kazaen gerçekleştiği yönünde olduğunu söyledi.

“Bir insan ölümü neyse öyle bakıyoruz”

Olay sonrası bir kişinin gözaltına alındığını doğrulayan Erdoğan, Hz. Muhammed’in hayvan sevgisinden örnek vererek şunları söyledi:

“Sevgili Peygamberimiz sahabeyle beraber yürürken, yolda bir köpek leşi görüyor. Yanındakiler biraz farklı bakıyorlar. Köpeğin dişleri de çok güzel. Onlar kokudan dolayı burunlarını tutarken, Peygamber Efendimiz, ‘ah dişleri ne kadar da güzelmiş’ diyor. Bir başka olayda da; sevgili peygamberimiz, kuşu ölen çocuğa baş sağlığına gidiyor. Biz böyle bir dinin, böyle bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu olayda da bunlara bizim mesafe ve müsamaha göstermemiz mümkün değildi. Bizim için bu noktada bir insan ölümü neyse öyle bakıyoruz.”

Fiilen suç haline gelecek, ciddi para cezaları yapılacak

Hayvan haklarını korumaya yönelik 2004 yılında atılan adımları da hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası yeni yaptırımları süratle yürürlüğe sokacaklarını kaydetti. Yeni düzenlemeyle birlikte idari para cezasında önemli artışlara gidileceğini duyuran Erdoğan, “Sahipli ya da sahipsiz acımasızca, zalimce hayvanlara muamelede bulunmak, hayvanları zarar verecek şekilde dövüştürmek fiilen suç haline geliyor. Bu kişiler hakkında da soruşturma ve kovuşturma yapılabiliyor. Böyle bir süreci başlatmış olacağız” diye konuştu.

İHA

17 Haz 2018 - 08:39 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.