Cesedini Kar Yağınca Yakamamış

Antalya'da eski belediye meclisi üyesi ve iş adamı İsmail Erten'in oğlu Süleyman Erten'i kaçırdıktan sonra öldüren kardeşler cesedi

Antalya'da eski belediye meclisi üyesi ve adamı İsmail Erten'in oğlu Süleyman Erten'i kaçırdıktan sonra öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık kardeşler Süleyman ve Enes Kabakuşak hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İDDİANAME TAMAMLANDI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca Süleyman Erten'in kaçırıldıktan sonra iple boğularak öldürülmesi ve yakılmasına ilişkin hazırlanan iddianame tamamlandı. Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Süleyman ve Enes Kabakuşak hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.Cinayetin detaylarına yer verilen iddianamede, sanıklar Süleyman ve Enes Kabakuşak'ın ticari ilişki, borç veya alacağı bulunmayan Süleyman Erten'i tehdit ederek kaçırdıkları belirtildi.

YAKMAYA ÇALIŞMIŞLAR

İddianamede, sanıkların, aracını yaktıkları Erten'i iple boğarak öldürdükleri, sonrasında Erten'in cesedinin yakılmaya çalışıldığı ifade edilerek, sanık Mehmet Kabakuşak'ın delilleri yok etmek amacıyla suçta kullanılan aracı yıkaması için oğluna verdiği kaydedildi.

Sanıklardan Enes Kabakuşak, ifadesinde, tanıdığı Süleyman Erten ile ailesinin arasında alacak meselesi olduğunu savundu.

"AŞAĞIDAYIM, O DA BURADA, AŞAĞIYA GEL"

Ağabeyi Süleyman'ın kendisini telefonla aradığında, "Aşağıdayım, o da burada, aşağıya gel." dediğini aktaran Kabakuşak, şu bilgileri paylaştı:"Evin arkasına gelen arabaya bindim. Aracın arka kapısını açtığımda Süleyman Erten elleri ve ayakları bağlı arka koltukta oturuyordu. Aksu'da tenha bir yere gittik. Erten'in ayaklarını çözdüm, fakat ellerini çözmedim. Arabadan aşağı indiğimde sonradan gelen Erten'in babası İsmail Erten ağabeyime hitaben 'Alacağınız mı var çözeriz, hallederiz.' dedi. Sonra ağabeyim, Erten ve babası İsmail Erten'e elindeki pompalı av tüfeği doğrultarak 'Binin arabaya, arabada konuşacağız.' dedi. O sırada yolun karşısından bir TIR geldi. Erten'in babası TIR'ın önüne atladı, tır durunca İsmail Erten fırsat bulup arabasına binip oradan uzaklaştı. Bunun üzerine ağabeyim Süleyman Erten'e arabaya binmesini söyledi. O da korktuğu için bindi ve hareket ettik."

KAR YAĞINCA YANAN CESET SÖNDÜ

Kabakuşak, ağabeyinin Erten'in ayaklarını bağlayıp, iple boğduğunu belirterek, "Ağabeyim benzini maktulün üzerine döktü, sonra ateşe verdi. Ateşe verince yanıp kaybolacağını düşündü. Kar yağmaya başlayınca yanan ceset söndü. Sonrası cesedi boş bir alana bıraktık. Üzerini etrafındakilerle örttü." ifadelerini kullandı.

Antalya eski belediye meclis üyesi ve iş adamı İsmail Erten'in oğlu Süleyman Erten, 31 Ocak'ta kaçırılarak öldürülmüştü. Olayla ilgili Süleyman ve Enes Kabakuşak kardeşler tutuklanmıştı. Zanlıların babası Mehmet Kabakuşak ise gözaltına alındıktan sonra adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

HABERLERCOM

18 Kas 2017 - 09:47 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.