Cerablus'ta Yeni Dönem! ÖSO Çekiliyor!

25 Ağustos 2016'da yaklaşık 5 bin savaşçısı ile Cerablus'a giren ÖSO birlikleri kentten çekiliyor. ÖSO birliklerinin yerine Türkiye'de

Fırat Kalkanı Harekatı ile

DEAŞ

'ın elinden kurtarılanCerablus'ta güvenlik ve asayişi sağlayan ÖzgürSuriyeOrdusu, kentteki savaşçılarını geri çekiyor. Yeni dönemin başladığıCerablus'ta ÖSO birliklerinin yerineTürkiye'de eğitilen polisler, güvenlik ve asayişi sağlayacak.

5 AYDIR BÖLGEDE GÜVENLİĞİ SAĞLIYORLAR

Fırat kalkanı Harekatı kapsamındaTürk Silahlı Kuvvetleriile birlikte ortak operasyon yürüten ÖzgürSuriyeOrdusu askerleri, 25 Ağustos 2016 tarihindeCerablus'u ele geçirmişti. Yaklaşık 5 bin savaşçısı ileCerablus'a giren ÖSO birliklerinin, kentteki mayın ve tuzakları Türk Özel birlikleri ile birlikte temizlerken, yaklaşık 5 aydır da bölgedeki güvenliği ve asayişi sağlıyordu. İçerisinde Sultan Murad Tümeni gibi 10'u aşkın farklı grupları komutasında barındıran ÖSO, aldığı kararla askerlerini geri çekmeye başladı.

TÜM GRUPLAR ÇEKİLMEYE BAŞLADI

ÖSO komutasındaki tüm grupların, bölgedeki mühimmat ve askeri malzemelerini toplayarak, bölgeden ayrılmaya başladığı bildirildi. Halen kentte kalan grupların da Pazartesi ve Salı günü bölgeden ayrılarak, çatışmaların sürdüğü bölgelere yönlendirileceği ifade edildi.
Bölgede yönetim boşluğu ve güvenlik zafiyeti oluşmaması için ise yaklaşık 500 kişilik polisinTürkiyetarafından eğitildiği bildirildi. Eğitimleri tamamlanan polislerin 500 günüCerablus'a gelerek, görevi devralacağı öğrenildi. Gelecek polislerin, kentteki adalet sarayı, cezaevi, karakollar ve kontrol noktalarında güvenlik unsuru olacağı belirtilirken, polislerin mobil ekiplerle de bölgedeki hakimlerle birlikte asayiş ve huzuru da sağlayacağı kaydedildi.

TÖRENLE BAŞLAYACAKLAR

Pazartesi günü görevi teslim alması beklenen polislerin, düzenlenecek bir törenle görevlerine başlaması bekleniyor.

21 Oca 2017 - 13:22 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.