Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 93. yıl dönümü yurtta KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor.

30 Ağustos Zafer Bayramıve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi.

Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan AhmetDavutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan,Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar,CHPGenel Başkanı KemalKılıçdaroğlu,Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş, yüksek yargı kurumu başkanları, Geçici Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve diğer devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ınAtatürk'ün mozolesine, üzerinde ay yıldız motifleri bulunan çelenk bırakmasının ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve deftere yazdığı metni okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Aziz Atatürk;

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümüne ulaştığımız bugün, bizlereemanetin olan cumhuriyetimiziilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktası olan Büyük Zafer'de ve o güne kadar geçen süreçte inancı ve iradesiyle tarihibir mücadele veren Zat-ı Ali'niz başta olmak üzere Büyük Millet Meclisi mensupları ileerinden subayına kadar tüm askerlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum.

Anadolu'yu ebedi yurdumuz olarakmuhafaza etme mücadelemiz bugün de sürüyor. Ülkemizin varlığına kasteden iç ve dış hiçbir güç, istiklalimizin ve istikbalimizin üzerine gölge düşüremeyecektir. Anadolu'nun düşman işgalinden kurtarılması ve yeni devletimizin kuruluşu sürecinde mücadele veren şehitlerimize ve gazilerimize bir kez daha Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimiz ve onun bağrından çıkan güvenlik güçlerimiz emanetine sahip çıkıyor. Ruhun şad olsun."

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Anıtkabir'e gelişinde ve buradan ayrılışında vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu.

Azerbaycan

30 AğustosZafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Gününedeniyle Bakü Türk Şehitliği'ndetören düzenlendi.

Törene, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Askeri Ataşesi Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk kurum ve kuruluşlarıntemsilcileri, büyükelçilik ve ataşelik çalışanları ileiş adamlarıkatıldı.

Saygı duruşuylabaşlayan tören,Büyükelçi Coşkun'un Şehitlik Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonraAzerbaycan ve Türkiye milli marşlarının okunmasıyla devam etti.

Coşkun daha sonra şehitlik anı defterini imzaladı. Deftere, şehitlerin manevi huzurunda bulunmanın gurur ve heyecanı yaşadıklarını yazan Coşkun, 93 yıl önce bugün, Türk milletinin destan niteliğindeki bir mücadele azmiyle vatana sahip çıktığını, geleceğine bizzat sahip çıkmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını tüm dünyaya gösterdiğini kaydetti.

Coşkun ve beraberindekiler, temsili şehit mezarlarına karanfil bıraktıktan sonraAzerbaycan Şehitler Hiyabanı'nı da ziyaret etti.

#

30 Ağu 2015 - 12:21 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.