Bu kez 'Mucize' değil dram yaşandı

Bu kez 'Mucize' değil dram yaşandı   Mahsun Kırmızıgül'ün ‘Mucize' filminin senaryosuna benzer bir olay Diyarbakır'da yaşandı

Bu kez 'Mucize' değil dram yaşandı

Mahsun Kırmızıgül'ün ‘Mucize' filminin senaryosuna benzer bir olay Diyarbakır'da yaşandı, ancak sonu dram oldu.

Habertürk'ten Ahmet Yukuş'un haberine göre Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Terdöken Köyü'nde yaşayan 17 yaşındaki Delal Satıç, 3 ay önce görücü usulüyle Bismil İlçes'nin Yukarıdarlı Köyü'nde yaşayan zihinsel engelli Serhat D. (22) ile 10 bin lira başlık parası karşılığında evlendirildi.

KAÇAK ELEKTRİK İÇİN DÖVÜLDÜ

Evlendikten sonra kocasının zihinsel engelli olduğunu fark eden Delal'in hayalleri suya düştü. İddiaya göre DEDAŞ ekiplerinin evdeki kaçak elektriği yakalaması üzerine kayınpederi Kadri D., genç kıza hakaret edip fiziki şiddet uyguladı. Telefonla gizlice kardeşlerini arayan Delal, kocasının "zihinsel engelli olduğunu, aynı yatağa girmekten korktuğunu, evlendiği için çok pişman olduğunu ve kayınpederinin kendisini tekme tokat dövdüğünü" anlattı. Delal, kardeşlerini, anne ve babasının üzülmemesi için yaşadıklarının onlara yansımaması konusunda tembihledi.Olayı haber alan Sabiha ve Mahmut Satıç, gittikleri köyde kızları Delal Satıç'ın boğazı kesilmiş bir vaziyette odada kanlar içinde buldu. Hastaneye kaldırılan kızın boğazına dikiş atıldı. Jandarma karakolunda ifade veren Delal Satıç, kayınpederi Kadri D.'nin kendisine şiddet uyguladığını ve jiletle boğazını kestiğini öne sürdü. Jandarma genç kızı babaevine teslim etti.

ÖLDÜ DİYE EVE GETİRİLDİ

Ancak Delal'in evliliğinin 18'inci gününde babaevinde girdiği odada pompalı tüfekle kalbine ateş ederek canına kıydığı belirtildi. Evden gelen silah sesiyle odaya giren anne Sabiha ve baba Mahmut kızlarını kanlar içerisinde gördü. Hastaneye götürülmek istendi ancak köy çıkışında öldüğüne kanaat getirilmesi üzerine olayın yaşandığı odaya bırakılarak güvenlik güçlerine haber verildi. Yapılan otopsi ve incelemenin ardından Delal, gözyaşları arasında toprağa verildi. Hazro Cumhuriyet Başsavcılığı, Delal Satıç'ın ölümüyle ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. Olayın cinayet olma ihtimaline karşı el svapları alındı. Laboratuvardan gelecek sonuçlara göre Delal'in ölümüne sebep olan kişiler hakkında dava açılacak.

KAYINPEDER: 80 BİN LİRA PARAMIZ GİTTİ

Kayınpeder Kadri D. ise, "Oğlum raporlu olduğu için askere alınmayınca evlendirdik. Bacanağımın aracılığıyla Delal'i bulduk. Ailesiyle anlaşınca kızı isteyip 80 bin lira masraf ederek düğün yaptık. Gelinimizin neden intihar ettiğini bilmiyorum. Evde küçük sorun yaşanmış olsa da kendi boğazını kendisi jiletle kesmiştir. Bu ölüm olayından sonra biz hem manevi, hem de maddi olarak çok mağdur olduk. Adaletten kaçmıyoruz. Varsa bir suçumuz araştırılsın" diye konuştu.

FİLMDE İYİLEŞİYOR

Diyarbakırlı yönetmen Mahsun Kırmızıgül'ün gişe rekoru kıran ‘Mucize' filmi gerçek hikâyeden uyarlanan bir aşkı konu alıyor. Filmde, Mizgin karakterini canlandıran Seda Tosun, ‘Deli Aziz' karakterini canlandıran Mert Turak ile evlendiriliyor. Aziz'in Mizgin'e olan aşkı, Mizgin'in de merhamet ve şefkati ile daha sonra da kocasına duyacağı aşk, deli Aziz'i iyileştiriyor.

#

03 Mar 2015 - 08:22 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.