'Belediyeden Geldik, Hediye Vereceğiz' Deyip Dolandırdılar

Muğla'da belediyeden geldiklerini ve hediye vereceklerini söyleyerek sözleşme ve senet imzalatıp dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 3 kişi

Muğla'nınUlailçesinde, belediyeden geldiklerini, çeşitli hediyeler vereceklerini söyleyerek kandırdıkları kişilere sözleşme ve senet imzalatarak dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 1'i kadın 3 kişi,jandarmatarafından gözaltına alındı.

SÖZLEŞME VE SENET İMZALATTILAR

Ula'nın kırsal Kızılyaka, Sarayyanı, Yeşilçam ve Portakallık Mahalleleri'ne, geçen 19 Mart'ta 09 JG 374 plakalı hafif ticari araç ile giden 1'i kadın 3 kişi, iddiaya göre köylülere, "Belediyeden geliyoruz. Su arıtıcısı dağıtıyoruz. Arıtıcıyı aldığınıza dair imza atmanız gerekiyor" veya "Açılışa özel size elektrikli süpürge vereceğiz. Mağazamıza üye topluyoruz" diyerek kol saati hediye ettikten sonra, sözleşme ve senet imzalattı. Üç kişinin ayrılmasından sonra dolandıcı olabileceklerinden şüphelenen köylülerden Ahmet Akdamar, Kemal Yaylalı veOsman AlkanveMustafa Tuna,UlaİlçeJandarmaKomutanlığı'na şikayetçi oldu.

ŞİKAYET ÜZERİNEJANDARMAHAREKETE GEÇTİ

Şikayet üzerinejandarmaharekete geçti.Jandarmaçevre ilçelerdekijandarmakarakol komutanlıkları ile de irtibata geçti. Şüpheliler Ç.Ç. (22), F.Ö. (38), ve P.G.A. (23), olayda kullandıkları hafif ticari araç ileMenteşeİlçeJandarmaKomutanlığı ekipleri tarafından Gülağzı Mahallesi,KoçakMevkii'nde yakalandı.

12 BİN 700 LİRA PARA CEZASI KESİLDİ

Gözaltına alınan şüphelilerin jandamadaki ifadelerinde,Aydın'daki bir firmada çalıştıklarını söylemesi üzerine şirketin vergi ve maliye kayıtları incelendi. Şirketinsigortakayıtlarının bulunmaması ve evrak eksikliği nedeniyleMuğlaVergi Dairesi tarafından 12 bin 700 lira vergi cezası kesildi. Olayda kullanılan 09 JG 374 plakalı araca isejandarmatrafik ekiplerince de 1300 lira para cezası kesildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

22 Mar 2017 - 16:36 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.