Batmanlı kadınlar ilk kez müze gezdi

Batman Müzesi Müdürü Feriha Baş 'Müze kelimesini hayatlarında ilk kez duyan bu kadınlarımızın Batman Müzesini görmesini önemsiyorum. Çok güzel

Batman'da daha önce hiç müze görmemiş bir grup kadına "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" vesilesiyle Batman Müzesi gezdirildi.

Batman Müzesi Müdürü Feriha Baş, yaptığı açıklamada, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla kenar mahallelerde yaşayan, daha önce hiç müze görmemiş kadınları ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Amaçlarının hiç müze görmemiş kadınları bir defa dahi olsa müzeye getirmek olduğunu vurgulayan Baş, güzel bir çalışma yaptıklarını ifade etti.

Baş, “Müze kelimesini hayatlarında ilk kez duyan bu kadınlarımızın Batman Müzesini görmesini önemsiyorum. Çok güzel bir etkinlik oldu." dedi.

Ziyaretçilerine üç teşhir salonu ve Müze Park’ı gezdirdiklerini kaydeden Baş, şunları söyledi:

"Müzede bulunan eserlerin hepsi de Batman ve çevresinde yapılan kazılardan çıkarılmış eserlerdir. Neolitik çağ, maden devri ile Hasankeyf kazılarından elde edilen eserler. Bunların hepsini tek tek misafirlerimize gezdirdik. Sorular sordular, özellikle Hasankeyf salonunda günümüze daha yakın orta çağ eserleri onlara biraz tanıdık geldi. Çünkü bölgemizde bir yüzyıl öncesine kadar kullanılan malzemeler de vardı. Tanıdıkları eserleri gördükçe onların da hoşuna gitti. Farklı bir etkinlik oldu."

Hayatında ilk defa müze görmenin heyecanını yaşadığını dile getiren 55 yaşındaki Halime Kaya, kendilerini evlerinden alarak müzeyi gezdiren yetkililere teşekkür etti.

08 Mar 2017 - 21:59 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.