Başörtüsü yasağı Türkiye'de sorun olmaktan tamamen çıkmış oldu

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık gazetecilerin başörtüsü yasağının kalkması hakkında sorduğu soruları yanıtladı.

Milli Savunma BakanıFikri Işık, Türk Silahlı Kuvvetlerinde (

TSK

) başörtüsü yasağının kaldırılmasına ilişkin, "Başörtüsü yasağı Türkiye'de sorun olmaktan tamamen çıkmış oldu." dedi.

Işık, Mecliste, gazetecilerin, Milli Savunma Bakanlığınca yapılan düzenleme kapsamında, TSK'da Genelkurmay Karargahı, kuvvet komutanlıkları ve bağlı birliklerde görev yapan kadın subay ve astsubayların başörtüsü takabilmesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Bakan Işık, "Başörtüsü yasağı Türkiye'de sorun olmaktan tamamen çıkmış oldu. İsteyen başörtüsüyle mesleğini icra edebilecek. Bu zaten jandarma ve poliste önceden kaldırılmış bir yasaktı. Bu düzenlemeyle TSK'dan da kaldırılmış oldu." diye konuştu.

22 Şub 2017 - 23:24 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.