BAŞKAN EKİNCİ, "HEDEF; HAŞERESİZ BİR EYYÜBİYE"‏

Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Haşereyle Mücadele Ekibi Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin talimatlarıyla

Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Haşereyle Mücadele Ekibi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin talimatlarıyla çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Eyyübiye Belediyesi tarafından başlatılan ‘’vektör mücadelesi’’ kapsamında, ilçe sınırlarında yer alan 117 kırsal mahalle ve 36 merkez mahallede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sivrisinek, karasinek, tatarcık, hamamböceği ve kemirgen mücadelesi kapsamında; bu canlıların üreme alanları, barınma ve dinlenme alanları ve canlıların yaşam habitatları da dikkate alınarak; uygun yöntem, uygun ürün, uygun zamanlama ve bilimsel veriler ölçüsünde haşereyle mücadele sürüyor. ‘’ Vektörlerle etkin mücadele projesi’’ kapsamında sıfır sinek sorunu ile yola çıkan, dünyada ve ülkemizde ruhsatlı ilaç formulasyonları ve uygulama metotlarını da değerlendirerek entegre vektör mücadelesi kapsamında bu projeyi beş temel üzerinde yürüten Eyyübiye Belediyesi, yeni ilaç formulasyonları, farklı uygulama metotları, eğitimli ilaç uygulama kadrosu, bölgesel koordinasyon ve uygun uygulama periyotlarını da tek tek değerlendirerek haşereyle mücadelesini sürdürüyor.

Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki 'Haşereyle Mücadele Ekibinin çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Yürütülen etkin çalışma neticesinde ilaçlama teknik kadrosu tarafından yapılan kontrol ve denetimlerde, ilaçlardaki etkinliğin yükseldiği, özellikle Urfa merkezi doğrudan etkileyen mağaralar bölgesinde karasinek üremesinde ciddi yavaşlama olduğu tespit edildi. Mağaralar bölgesinde ergin karasineğe karşı etkin mücadele de devam etmekte. Haşereyle Mücadele Ekibi yetkilileri, haziran ayı sonuna kadar mağaralar bölgesinde karasinek popülâsyonunun yüzde 2-3 seviyelerine ineceğini belirtti.

Bu durum bölgesel açıdan değerlendirildiğinde ise ‘’sıfır karasinek sorunu’’ olarak ifade edilmekte. Haşereyle mücadele ekibinin ilçe genelinde yaptığı çalışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, " Vatandaşlarımız yüksek kalitede hizmeti hak ediyor. Bizler de gece gündüz demeden bunun için çalışıyoruz." dedi.

Başkan Ekinci açıklamasında şunları söyledi:" 117 kırsal ve 36 merkez mahallemizde haşereyle mücadele tüm hızıyla devam etmektedir. Özellikle merkezde mağaralar bölgesinde yapılan hayvancılıktan dolayı geçmiş dönemlerde haşere konusunda büyük sıkıntılar yaşayan ilçemizde yapılan etkin mücadele ile bu sorun büyük ölçüde giderilmiş durumda.

Halkımızın hak ettiği yüksek kalitede hizmeti vermek adına ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürmektedir. Açık alan ve ev ilaçlamaları dâhil vardiyalı bir şekilde haşereyle mücadelemiz sonuna kadar sürecektir. Her şeyin ve hizmetin en iyisine layık olan vatandaşlarımıza bizler de en iyiyi götürmenin mücadelesi içindeyiz."

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=3D5RahU__XA&feature=youtu.be[/embed]

#

17 Haz 2015 - 08:24 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.