Başbakan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım 'Terör örgütleriyle yapılan mücadelede kimin ne dediğinin önemi yok. Kimsenin toprağında yerinde yurdunda gözümüz

BaşbakanBinaliYıldırım, Afyonkarahisar'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Terör örgütleriyle yapılan mücadelede kimin ne dediğinin önemi yok. Kimsenin toprağında yerinde yurdunda gözümüz yok. Kendi ülkemizin güvenliği her şeyin üstünde gelir" dedi.

"TÜRKİYE'NİN BURALARLA İLGİLENMESİ GAYET DOĞALDIR"


Başbakan Yıldırım, Afyonkarahisar'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın 'Türkiye'nin DEAŞ'a karşı icra edilecek operasyonlara katılmasını istiyoruz' açıklamasını nasıl değerlendirdiği sorulan Yıldırım, "Evet, doğru demiş. Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Musul'da, Irak'ta olan işlerden Türkiye her yönüyle ilgilidir; çünkü Irak'la bizimle 350 kilometre sınırımız var. Irak topraklarından bu sınırı aşarak, maalesef bölücü terör örgütü yıllardır bizim başımızı ağrıtıyor. Bizim, ülkemizin güvenliğin, barışını korumak için her türlü tedbiri almak gibi bir hakkımız var. Yaptığımız bundan ibarettir. Ayrıca gerek Suriye'nin gerek Irak'ın geleceği en yakından Türkiye'yi ilgilendirir. Türkiye'nin buralarla ilgilenmesi gayet doğaldır. Bunun aksini söylemek aslında normal olmayan bir şeydir" ifadelerini kullandı.

"MECLİS'İN TEKLİFİNİ İYİ DEĞERLENDİRİP, SORUNUN MİLLETE GÖTÜRÜLMESİNİN ÖNÜNÜ AÇACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Başbakan Yıldırım, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili kendisine yöneltilen bir soruyu ise şöyle yanıtladı: "MHP Genel Başkanı'nın bu konuyu gündeme getirmesi olumlu bir adımdır. Kendisine teşekkür ediyoruz. MHP'nin tercihi parlamenter sistemdir ancak olmuyorsa fiili durumun düzeltilmesi de gerekir. Bunu düzeltecek olan da millettir. Ancak millete gitmek için Meclis'te bunun en az 330'la geçmesi gerekiyor. Bu konuda Meclis'in AK Parti'nin getireceği Anayasa teklifine en iyi şekilde değerlendirip, sorunun millete götürülmesinin önünü açacağını düşünüyoruz. Bu yolda da kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayıp, teklifimizi yüce Meclis'e sunacağız. Ondan sonraki değerlendirme ve karar önce Meclis'imizin olacak. Meclis'ten geçmesi halinde millete soracağız. Bu meseleyi de böylece Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız" diye konuştu.

21 Eki 2016 - 15:45 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.