Bankada 6 Milyonluk ‘uyuyan hesap’ Vurgunu

Bir kamu bankasında uzun süredir hareketsiz duran ‘uyuyan hesap'ları boşaltan 5 kişilik çete çökertildi. Çete üyelerinin 1 yılda kılıktan kılığa

İSTANBUL Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, bir kamu bankasında 20 müşterinin hesaplarından para çekildiği şikâyeti üzerine harekete geçti. Mali polis incelemede, ‘uyuyan hesap’ olarak adlandırılan ve uzun süredir işlem yapılmayan 20 ayrı müşteriye ait hesaplardan sahte kimlik ve imzalarla 6 milyon TL çekildiğini belirledi.

Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre polis, çete üyelerinin kamu bankasının Kredi Dış Ticaret Operasyon Bürosu’nda çalışan Sadık D. ile bağlantılı olduklarını ve hesap sahipleriyle ilgili kritik bilgileri ondan aldıklarını belirledi. Nisan ayında yapılan ilk operasyonda gözaltına alınan Sadık D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çetenin peşini bırakmayan polis, önceki gün Bakırköy, Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Arnavutköy’de düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda uyuyan hesap çetesi lideri Taner Ü. ve kılık değiştirerek sahte kimliklerle para çeken Güler İ. ile Reşat Ö., Kadir T. ve Sami Ö. gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda sahte kimlik yapımında kullanılan malzemeler, pres makineleri, 2 silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

Mali polis araştırmasında çete üyelerinin vurgun parasıyla son dönemde lüks otomobil satışı yapmaya başladıkları belirlendi. Polisteki sorguları tamamlanan çete lideri Taner Ü., Güler İ., Reşat Ö., Kadir T. ve Sami Ö. tutuklandı.

BANKADA KÖSTEBEK

Büyük vurgun yapan çete üyelerinin çalışma yöntemi ise şöyle: Önce banka çalışanı köstebek aracılığıyla uzun süre işlem yapılmayan hesaplar tespit ediliyor. Daha sonra hesap sahibinin imzası ve kimlik bilgileri çeteye aktarılıyor. Sahte kimlik düzenleyen çete üyelerinden fiziksel hesabın gerçek sahibine en yakın olanı kılık değiştirip bankaya gidiyor. Hesap sahibinin imzasını taklit ederek gişeden parayı çekiyor.

KILIKTAN KILIĞA GİRDİLER

ÇETE üyelerinin banka şubelerinden para çekme görüntüleri de ortaya çıktı. Güvenlik kamerası görüntülerinde kılıktan kılığa giren çete üyesi Güler İ.’nin müşterilerin hesabını boşalttığı anlar yer aldı. 6 milyon liralık vurgun yapan çete üyelerinin, sosyal medya hesaplarından paraların görüntülerini paylaştıkları da ortaya çıktı.

HABERTÜRK

25 Tem 2017 - 08:33 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.