Balıkesir ve Kütahya El Bab şehitlerini uğurladı

El Bab'da yürütülen operasyon sırasında şehit düşen İstikam Uzman Onbaşı Selman Çelik ve Astsubay Kıdemli Çavuş Hasan Çoban için memleketlerinde

El Babşehidi Astsubay Kıdemli Çavuş Hasan Çoban içinBalıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde trafiğe kapatılan Hürriyet Caddesi'nde bulunan Koca Cami önünde tören düzenlendi.

Şehit için düzenlenen törende 80 yaşında vefat eden Kore gazisi Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Berkan Alpan'ın cenazesi de yer aldı. Şehidin annesi törene sedye ile getirilirken baba da daha sonra sedyeye oturtuldu. Şehidin tören sonrası Geriş Mezarlığı'nda bulunan şehitliğe defnedileceği öğrenildi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDEN KARŞILANDI

El Bab'da

DEAŞ

terör örgütünün daha önceden yola döşemiş olduğu

EYP

'nin patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş 23 yaşındaki Selman Çelik'in cenazesi memleketiKütahya'ya getirildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir kargo uçağı ile Gaziantep'den Kütahya'ya getirilen şehit Çelik, gözyaşları içinde karşılandı. Şehidi karşılama törenine, şehidin babası Süleyman Çelik, annesi Halime Çelik ve kardeşleri Harun ve Talha ile Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, resmi, askeri ve mülki erkan katıldı. Burada, şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin naaşı Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı hava alanından alınarak, şehidin Meydan Mahallesi Şehit Ömer Sokağı'na getirildi. Burada, şehit Selman Çelik için, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından helallik istendi.

Şehit Selman Çelik, ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.

25 Şub 2017 - 17:52 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.