Balıkçılar bu gece "vira bismillah" diyecek

Balıkçılar 15 Nisan'da başlayan av yasağının bu gece sona ermesiyle tekneleriyle denize açılacaklar.

Balıkçılar,15 Nisan'da başlayan av yasağının bu gece sona ermesiylegırgır tekneleri ve küçük teknelerle denize açılarak "vira bismillah" diyecek.

Gece 00.00'da "vira bismillah" diyecek balıkçılar, sezona bol miktarda palamut avlayarak başlamayı ümit ediyor.Tüm hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, yasağın biteceği saati heyecanla bekliyor.

Av yasağının sona ermesiyle vatandaşların da sofrası şenlenecek. Bol balık tüketmeye hasret kalan vatandaşların palamututezgahlardan ilk günlerde 5-10 lira arasında satın alabileceği belirtiliyor.

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu gece yarısından itibaren başlayacak sezonun bol geçmesini ümit ettiklerini söyledi.

Balıkçıların bu gece palamut avlayacağını ifade eden Arslan, "Avcılık sezonu için beklentilerimiz olumlu yönde. Şu andenizlerin durumdan umutluyuz, inşallah biz bol avlarız vatandaş da ucuz balık yer" dedi.

Arslan, palamudunyaklaşık biray önce oltalaravurmaya başladığını dile getirerek, avlanacak balığın 300-400 gram civarlarında olacağını düşündüklerini belirtti.Eylül ortası itibarıylabalığın bollacağını dile getiren Arslan, "Palamut avınınardından tekneler hamsiye yönelecek" ifadesini kullandı.

Fiyatlar 5-10 lira arasında olacak

Palamut fiyatlarının ilk günlerde5 ile 10 lira arasında olacağına işaret eden Arslan, "Ama bol çıktığı zamanlarda fiyatlar düşecektir. Et fiyatları da aldı başını gidiyor. Vatandaşın da beklentisi şu anda balık üzerine. Et yiyemeyen vatandaşlar bol bol balık tüketebilecektir.Hem bizler hem de tüketici açısından balığın bol olması iyi olacaktır" diye konuştu.

#

31 Ağu 2015 - 11:24 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.