Bakanlık'tan 'bedelli askerlik' açıklaması

MİLLİ Savunma Bakanlığı'ndan 'dövizle bedelli askerlik' uygulamasına ilişkin yapılan açıklamada 'Dövizle askerlik yalnızca yurt

Milli Savunma Bakanlığı'ndan "dövizle, bedelli askerlik" uygulamasına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "27 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6661 sayılı Kanun ile dövizle askerlik hizmeti için 6.000 Avro olan döviz miktarı, 1.000 Avro olarak yeniden düzenlenmiştir. Bu değişiklikle; bazı yazılı ve görsel basında dövizle askerlik uygulamasının bedelli askerlik uygulaması olarak ifade edilmesi nedeniyle, yaşanan kavram karışıklığının ve yanlış algılamaların giderilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Dövizle askerlik; yalnızca yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı kapsayan ve bulundukları yabancı ülkelerde elde ettikleri hak ve kazanımlarının sonucu olarak 1980 yılından beri sürekli olarak uygulanan bir askerlik hizmet şeklidir. Dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak isteyen yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, 1111 sayılı Askerlik Kanunu'nda belirtilen şartları taşımaları halinde, durumları incelenerek bu haklarını kullanabilmektedirler. Bedelli askerlik ise; ancak özel kanunlarla uygulanan, müracaat şartları, süresi ve bedel tutarı kanunların yayımlandığı dönemlerin ihtiyaç ve özelliklerine göre belirlenen geçici süreli bir askerlik hizmet şeklidir. Bedelli askerlik şu anda gündemde bulunmamaktadır."

#

02 Şub 2016 - 23:36 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.