Bakan konvoyu önünde milletvekilinden oturma eylemi

KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz'la birlikte aynı uçakla Van'a gelen HDP Van Milletvekili Adem Geveri otomobilinin VİP otoparkına girmesi engellenince

Bakan konvoyundaki resmi araçların otoparktan çıkışını bir süre engelleyen Adem Geveri, bir ara tutunduğu konvoydaki otomobilin kaputundan ayrılması için polisler tarafından çekilince yere düştü. Milletvekili Geveri, "Bu yapılanları kınıyorum" derken, Emniyet Müdürlüğü de, milletvekilinin aracı için VİP talebi olmadığını savundu.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın bugün Van ziyareti sırasında, Ferit Melen Havalimanı'nda HDP Milletvekili Adem Geveri ile polisler arasındaki tartışma bir dizi olaya neden oldu. Bakan Yılmaz ile birlikte aynı uçakla gelen Adem Geveri, şoförüne otomobili VİP otoparkına getirmesini istedi. Ancak, Bakan Cevdet Yılmaz için güvenlik önlemi alan polisler, milletvekilinin otomobilinin VİP otoparkına girmesini izin vermeyince şoförü durumu milletvekili Adem Geveri'ye bildirdi.
POLİSLERLE TARTIŞTI
Buna sinirlenen Adem Geveri, polislerin yanına giderek tartıştı. Bakan Yılmaz'ı karşılamaya gelen Ak Partililerin araçlarının VİP otoparkına girerken, milletvekili aracının alınmamasına tepki gösteren Adem Geveri, tartışma sırasında iyice sinirlendi.
Bu sırada Bakan Cevdet Yılmaz'ın çıktığını gören Adem Geveri, VİP otoparkı çıkışına oturarak konvoyun çıkışını engelledi. Polisler tarafından konvoyun hareket edebilmesi için kenara alınmak istenen Geveri, bu sırada konvoydaki otomobilin kaputuna tutundu. Geveri çekilmesini isteyen polislere "Allah rızası, din, iman diyoruz, gördüğümüz muameleye bak. Bakan gelsin, selam vereceğim gitsin. Saygısızlık yapmaya gerek var mı? Arabamı nasıl içeri almazsınız, ne haddinize? Nasıl beni çekip, hırpalıyorsunuz" dediği duyuldu. Polislerin yolu açmak için kenara almak için yeniden müdahale ettiği sırada Geveri savrulup yere düştü.
GEVERİ: YAPILANLARI KINIYORUM
HDP Van Milletvekili Adem Geveri, Van Ferit Melen Havalimanı'ndaki olayın herkesin gözü önünde gerçekleştiğini belirterek, "Yapılan bu olayı kınıyorum" dedi. Geveri olayı şöyle anlattı:
"Bakan Cevdet Yılmaz ile aynı uçaktaydık ve selamlaştık. Çıkışta beni havaalanından almaya gelen şoförüm, bana aracımın VİP otoparkına alınmadığını söyledi. Bunun üzerine ben de Bakan Yılmaz'ın bu olayı görebilmesi için araçların geçeceği yol üzerinde oturma eylemi yaptım. Bu sırada polisler bana müdahalede bulundular. Ben de onlara herkesin aracının içeri alındığını, ancak benim aracımın neden içeri alınmadığını sordum. Bakan gelinceye kadar da kalkmayacağımı söyledim. Bu sırada polisler kolumdan tutup çekerek bana müdahale ettiler. Bu esnada da yere düştüm. AKP Van Milletvekili Burhan Kayatürk, yanıma geldi. Sizi bakanla görüştürelim dedi. Fakat görüşmedik. Yapılan bu olayı kınıyorum."
EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: VİP TALEBİ OLMADI
Bu arada, Van Emniyet Müdürlüğü de konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak, HDP Milletvekili Adem Geveri'nin otomobili için VİP talebi olmadığını belirtti. Açıklamada şöyle denildi:
"13.02.2016 günü saat 08.30 Ankara - Van uçağı ile ilimize gelen Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz'ın saat 10.05'de Van Ferit Melen Havaalanı'na intikal ettikten sonra araçlarla havaalanını terk edeceği esnada, HDP Van Milletvekili Adem Geveri, aracının havaalanına alınmamasını protesto ettiğini söyleyerek Sayın Bakanın araç ile geçeceği esnada yolun ortasına oturmuştur. Görevlilerin ikna çabalarının sonuç vermemesi üzerine, görevliler tarafından tutularak yolun kenarına alınan Adem Geveri, Sayın Bakanın bulunduğu yere gelmesini söyleyerek tekrar yolu kapatmaya çalışmıştır. Bu sırada olay yerine gelen Van Milletvekili Burhan Kayatürk'ün yaptığı görüşmeler sonucu, Adem Geveri yoldan ayrılmıştır. Adem Geveri'nin Sayın Bakan ile birlikte aynı uçakla Ankara'dan Van'a intikal ettiği anlaşılmıştır. Sayın Bakanın uçağının havaalanına gelmesinden önce, havaalanına herhangi bir tanıtma kartı bulunmayan bir araçla gelen ve Adem Geveri'nin danışmanı olduğunu söyleyen bir şahıs, aracı VIP otoparkı dışına park ederek, HDP Van Milletvekili Adem Geveri'yi karşılamak üzere yaya olarak VIP salonuna girmek istediğini beyan etmiş, aracı VIP otoparkına park etme talebinde bulunmamıştır. Uçaktan inip VIP salonundan gelen Adem Geveri, aracının VIP otoparkına alınmaması konusunda tepki göstermemiş, yaya olarak VIP salonundan VIP otoparkı dışına park edilen aracın yanına geçmiş, tam aracına binmek üzereyken Sayın Bakanın aracının bulunduğu konvoyun hareket ettiğini görmesi üzerine yukarıda belirtilen davranışları sergilemeye başlamıştır."

#

14 Şub 2016 - 00:58 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.