Babası Gizli Gizli Eroine Aliştırdı

18 yaşında olan ağabeyi M.A. 14 yaşındayken kardeşiyle aynı zamanlarda babası ona da zorla enjekte etmiş ve uyuşturucu bağımlısı yapmış. M.A. da

18 yaşında olan ağabeyi M.A. 14 yaşındayken kardeşiyle aynı zamanlarda babası ona da zorla enjekte etmiş ve uyuşturucu bağımlısı yapmış. M.A. da gasp, hırsızlık ve uyuşturucu madde taşımaktan Sincan Cezaevinde yatıyor

Uyuşturucu

Madde

Bağımlılıkları ve Alkolizmle

Mücadele

Federasyonu (UBAM) Genel Başkanı Dila Tezemir, 10 yaşında babası tarafından uyuşturucu bağımlısı yapılan N.A'nın 4 yıldır uyuşturucu kullandığını, ağabeyinin de

14 yaşında

yine babası tarafından zorla uyuşturucu bağımlısı yapıldığını, tedavisi için hastaneye getirdikleri N.A'nın kaçtığını anlattı

Tezemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 ay önce bir özel

televizyon

kanalındaki programa

Konya

'nın

Karatay

Doğanlar Mahallesi'nde oturan 10 yaşındayken babası tarafından zorla

şırınga

enjektesiyle uyuşturucu madde bağımlısı yapılan N.A. ile annesi A.U'nun

konuk

olduğunu ve bu çocuğu

tedavi

ettirebilmek için

kanal

ile bağlantı kurduklarını söyledi.

Uyuşturucu bağımlısı olan,emniyettegasp, fuhşa aracılık,adamyaralama, uyuşturucu madde taşımak ve kullanmak gibi suçlardan çok sayıda kaydı bulunan baba Ç.A'nın ise halen Konya Kapalı Cezaevinde hapiste yatmakta olduğunu belirten Tezemir, Ç.A'nın diğer oğlu M.A'ya da 14 yaşındayken yine zorla uyuşturu verdiğini kaydetti.

Tezemir, bu ailenin 3kız çocuğu2erkekçocuğu bulunduğunu belirterek, ailenin dramını şöyle anlattı:

"Anne dayakla susturulmuş,okuma yazmadahi bilmiyor. 10 yaşında babası tarafından zorla şırınga enjekte edilerek uyuşturucu bağımlısı yapılan N.A, şuan 14 yaşında 4 yıldır kullanıyor. Bağımlı bir çocukla aynı evde yaşamak kolay değil, diğerküçükçocukların psikolojisi bozuk. Bu çocuğu nerede rehabilite edebiliriz diye uzun süre araştırdık, N.A'nın kesilmiş cezaları var, 138 tane davası var, şu anda 2 yılın üzerinde kesinleşmiş bir cezası da var.

Her an hapse girebilir. Konya'da emniyet, mülki amirler aileyi biliyorlar, kadının çektiği zorluğu da biliyorlar. Onların desteğiyle zaten kadın bugüne kadar ayakta kalabilmiş, korumaya da çalışıyorlar. Anne A.U, baba Ç.A ile 9 yılevlikalmış, şu an boşanmışlar.

Baba Ç.A, çocuklara gizli gizlieroinenjekte etmiş. Şu anda 18 yaşında olan ağabeyi M.A, 14 yaşındayken kardeşiyle aynı zamanlarda babası ona da zorla enjekte etmiş ve uyuşturucu bağımlısı yapmış. M.A. da gasp,hırsızlıkve uyuşturucu madde taşımaktanSincanCezaevinde yatıyor."

-"Krizi tuttu vekaçtı"

UBAM Genel Başkanı Tezemir,resmiolarakrehabilitasyonmerkezleri bulunmadığını,rehabilitasyon merkeziiçin gerekli çalışmaları yaptıklarını ve yetkililerden bu konuda destek istediklerini söyledi.

Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Zehra Arıkan ile görüştüklerini ve N.A'nın tedavisi için hastaneye yatırılmasınınkabuledildiğini belirten Tezemir, "3 aydır bu çocuğu tedavi ettirmek içinkafayorduk. Annesi çocuğun tedavi olmasını çok istiyor. Çocuğu da ikna edince tedavi için Konya'dan getirdik.

Çoğunun sevkleri yapılacaktı, hastaneye götürdük.Süreçuzayınca saat dolayısıyla hastaneye girişini yapamadık. Konya'dan tedavisi için getirdiğimiz N.A, Gazi ÜniversitesiTıp FakültesiHastanesinegirişyapmak üzere başvurulduktan sonra krizi tuttu ve kaçtı. Ertesigünekalınca, kriz tuttu dediler. Hastaneye yatabilseydi bütün sağlık tetkikleri yapılacaktı."(miliyet)

#

22 Kas 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.