Bab'da Ramazan Etkinliği Bir Başka

Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Bab'da vatandaşlar güvenle alışveriş yapıyor kebapçı ve tatlıcılar

Suriye'de FıratKalkanı Harekatında terör örgütü

DEAŞ

'tan kurtarıldıktan hayatın normale dönmeye başladığı Bab ilçesi, ramazan hareketliliği yaşıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), 23 Şubat'ta Halep'in kuzeydoğusundaki Bab ilçesini DEAŞ'tan temizlemişti.

Üç sene DEAŞ kontrolünde kalan Bab'ta her geçen gün hareketlilik artıyor. İlçenin nüfusu, 85 bine ulaştı. Ramazan ayının gelmesi de Bab'a canlılık getirdi. Halk, ilçe merkezindeki çarşı ve pazarlarda iftar ve sahur için alışveriş yapıyor.

Halkın meyve, baklagil ve meşrubat tezgahlarından güven içinde alışveriş yaptığını gözleniyor.

'Ramazan'da hareketlilik iki katına çıktı'

Kebabıyla meşhur Bab'ta kebapçılar, iftara doğru tezgahlarını açarak sipariş almaya başlıyor. Bab'ın kebap ustalarından Rifat el İbrahim,yaptığı açıklamada, ''Bab, her gün kalabalıklaşıyor. Ramazan ayının başlamasıyla kentteki hareketlilik iki katına çıktı'' dedi.

Çevre ilçelerden Bab'a çok sayıda tüccar ve esnafın gelerek alışveriş yaptığını vurgulayan İbrahim, ''Buradaki ramazan hareketliliği başkadır. Burası küçük Halep'tir'' ifadesini kullandı. Tatlıcı Raid Arnut, ise bu yıl ki ramazanın, diğer yıllardan farklı olduğuna işaret ederek, DEAŞ gölgesinde ramazana girmedikleri için mutlu olduklarını söyledi.

'Özgür irademizle teravihe gidiyoruz'

Daha önceki yıllarda malzeme eksikliği nedeniyle sadece halka tatlı yaptığını aktaran Arnut, şunları ifade etti:

''Halka tatlıya kadayıf gibi çeşitler ekledik, durumumuz iyi. Özgür irademizle teravih namazına gidip geliyoruz. Namaz konusunda bizi sıkıştıran da yok."

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatında terör örgütü DEAŞ'tan kurtarıldıktan hayatın normale dönmeye başladığı Bab ilçesi, ramazan hareketliliği yaşıyor.

29 May 2017 - 21:11 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.