AYM Başkanı Arslan, konferansta konuştu

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan 'Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Konferansı'nda konuştu.

Zühtü Arslan, "Biz, başvurucunun suçu işleyip işlemediğine karar vermiyoruz. Mahkeme hak ihlali olup olmadığına karar veriyor. Kararlar herkesi ve her kurumu bağlamaktadır" diye konuştu.
"56 BİN 194 BAŞVURU YAPILMIŞTIR"Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Bireysel başvurunun getirilmesi çok önemli bir adımdır. Bireysel başvurunun başladığı 2012'den bu yana mahkememize toplam 56 bin 194 başvuru yapılmıştır. Bu başvurulardan 33 bin 521'i sonuçlandırılmış, 22 bin 673'ü de derdest durumdadır" dedi.
"1042 HAK İHLALİ KARARI VERİLMİŞTİR"Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan "Mahkememizin 2015'te sonuçlandırdığı başvuruların sayısı bir önceki yıla göre yüzde 50 artış göstermiştir. 2015 yılında sonuçlandırılan dosya sayısı dikkate alındığında gelen başvuruları karşılama oranı yüzde 70 olmuştur.Hedefimiz önümüzdeki yıllarda bunu yüzde 100'e çıkarmaktır. Bugün itibariyle 1042 hak ihlali kararı verilmiştir. Sonuçlandırılan başvuru sayısındaki artışa bağlı olarak ihlal kararı sayısında da ciddi bir artış olmuştur Bireysel başvurunun yürürlüğe girmesinden sonra AİHM'e yapılan başvurular düşüşe geçmiştir. Bu bireysel başvurunun amacına ulaştığını ifade etmektedir" diye konuştu.
"KARARLAR HERKESİ VE HER KURUMU BAĞLAMAKTADIR"Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Biz, başvurucunun suçu işleyip işlemediğine karar vermiyoruz. Mahkeme hak ihlali olup olmadığına karar veriyor. Kararlar herkesi ve her kurumu bağlamaktadır" dedi.
"TALİMATLA KARAR VERİLİYOR YORUMLARINI KINIYORUM"Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Mahkeme kararları eleştirilebilir ve eleştirilmelidir de. Kararlarımıza yönelik eleştirilere saygı duyuyoruz. Tartışılan her siyasi mesele yargısal meseleye dönüşüyor. Eleştirinin ötesinde hayali diyaloglar üretiliyor. Yalan ve iftira niteliğindeki haber ve yorumları reddediyorum. Talimatla karar veriliyor yorumlarını kınıyorum. Karalama faaliyetleri kararlılığımızı etkilemeyecek. Bireysel başvuruda kimlikleri dikkate almıyoruz" diye konuştu.

01 Mar 2016 - 17:40 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.