Atanamayan Nişanlı Öğretmenler Evlenemiyor

Batman'da atanamayan nişanlı öğretmenler bir kafede çalışmaya başladı. 3 yıldır nişanlı olan öğretmenler atanamadıkları için evlenemiyor.

Biyoloji öğretmeni Orhan Engin ile nişanlısı tarih öğretmeni Mizgin Bayram atanamayan öğretmenlerden sadece iki kişi. Atama yapılmadığı için kendi mesleklerini yapamayan öğretmenler bir kafede çalışmaya başladı. 2014 yılında mezun olduğunu belirten biyoloji öğretmeni Orhan Engin tezsiz ve tezli yüksek lisans yaptığını ve şuan açıkta olup atanmayı beklediğini söyledi. Garsonluk yaptığını belirten Engin şunları söyledi:
"Kafede garsonluk yapıyorum, nişanlım da kasiyerlik yapıyor. Atanamadığımız için 3 yıldır nişanlılık dönemimiz devam ediyor. Bu hem bizi hem de ailelerimizi rahatsız ediyor. Üniversite dönemindeyken daha önce FETÖ mensupları bizim cemaate çalışırsanız bizimle birlikte olursanız sizlere kadro veririz diyorlardı. Tabi bizde kendimize yediremedik. Onların teklifini kabul etmedik, hiçbir şekilde söylediklerini yapmayacağımızı söyledik. Kendilerine ondan dolayı da şimdide biz şuan işsiziz durumdayız. Özel sektörde çalışmaya devam ediyoruz. Kendi emeğimizle kazanalım dedik. Türkiye'deki öğretmenlerin sorunu budur"
"Hepimiz sistemin mağduruyuz"
Bir çok öğretmenin sistem mağduru olduğunu belirten Engin, "Umarım yetkililer bu duruma bir çözüm getirirler. Atanamayan öğretmenler içinde bir çözüm olur. Öğretmenlerin yeri cafede çalışmak değildir. Bu işi küçümsemek adına söylemiyorum. Çoğu ilimizde öğretmen açığı bulunmaktadır. Yüksek okul mezunlarını ana sınıfı ve sınıf öğretmenliğine veriyorlar. Bu ne kadar verimli olabilir. Ülkenin geleceğini riske atmaktır. Meslektaşlarım çalıştığım kafeye gelip oturuyorlar ve ben onlara hizmet etmekten mutluluk duyuyorum. Tüm meslektaşlarımın öğretmenler gününü de kutluyorum" dedi.
"Öğretmenler gününe buruk giriyorum"
Mizgin Bayram ise öğretmenler gününe buruk girdiğini söyledi. Bayram, "Bir öğretmenler gününe yine içim buruk giriyorum. Bende çok isterdim kendi öğrencilerimle öğretmen arkadaşlarımla öğretmenler gününü kutlamak. Yapacak bir şey yok, şimdilik nişanlımla beraber özel bir sektörde çalışıyoruz. Ben kasiyerlik yapıyorum. Nişanlım hem salon şefi hem de garsonluk yapıyor. Bu durumdan da memnunum. Ama kendi işimi yapmak isterdim. 24 Kasım öğretmenler günü kutluyorum" diye konuştu.

28 Kas 2017 - 23:43 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.