"Askeri geri çekmek söz konusu olamaz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkmenistan ziyareti öncesinde havaalanında açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Gaziantep’teki özel güvenlik bölgesi ile ilgili soruya "Bölgenin hassasiyetleri çerçevesinde atılmış bir adım, alınmış bir karar. Şu anda 15 gün olarak alınmış bir karardır. 15 günden sonra ne getirir ne götürür bunu gelişmeler gösterecektir" dedi.

Musul’a asker sevkıyatıyla ilgili soruya da yanıt veren Erdoğan, “Irak üzerinde birçok ülkenin attığı adımlar var, yaptığı operasyon var. Biz bu ülkelerin hiçbirine benzemiyoruz farklı bir ülkeyiz. Irak başta DAİŞ terör örgütü olmak üzere terör örgütlerinin cirit attığı bir yer" dedi.

"ORADAKİ ASKERİ GERİ ÇEKMEK SÖZ KONUSU OLAMAZ"

"Terör örgütleri Türkiye için her an bir tehdir unsurudur" diyen Erdoğan, "Biz davete icabet olarak Irak’a geldik. Irak merkezi yönetimi oradan ülkemize yapılacak herhangi bir terör saldırısına tedbir alamazsa, tedbiri biz alırız. Neredeyse 1.5 yıl zaman geçti. İnsana sormazlar mı, 1.5 yıldır neredeydiniz? Oradaki askeri geri çekmek söz konusu olamaz. Muharip asker bulundurma noktasında değil, eğitim veren askerimizin, subayımızın korunmasına yöneliktir. Açıklanan rakamların hepsi uçuktur. Bu rakamlar orada bulundurduğumuz asker sayısıyla hiç mi hiç alakası yoktur. Şu anda da bu açıklamayı hükümetimizin yapmış olması lazım. Irak Merkezi Yönetimi'yle arkadaşlarımız dün bu mutabakatla dönmüş oldular" diye konuştu.

11 Ara 2015 - 16:44 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.