Asker ve Vatandaş Kan Bağışı İçin Seferber Oldu

Kızılay Kan Merkezinden stokların tükenmeye başladığının bildirilmesinin ardından Şanlıurfa'da çok sayıda vatandaş kan bağışında bulunmak

Bir süre önce Kızılay Kan Merkezinden stokların tükenmeye başladığının bildirilmesinin ardından Şanlıurfa'da çok sayıda vatandaş kan bağışında bulunmak için merkezlere akın etti.

Siverek ilçesi Cumhuriyet Meydanında Kızılay tarafından açılan standa başvuran çok sayıda gönüllünün yanı sıra İlçe Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan asker ve komutanlar da kan bağışında bulundu.

Stant görevlileri Şanlıurfa ilçeleri arasında en fazla Siverek'te kan bağışı gönüllü olduğunu belirtirken, standın 3 gün boyunca kan alacağını söyledi. Yaklaşık 300 ünite kan toplanacağı düşünülürken, vatandaşlara kan bağışında bulunulması çağrısı yapıldı.

Periyodik olarak kan bağışında bulunduğunu belirten gönüllü öğretmen Ramazan Erdoğan, kan stokunun tükendiğini basından takip ettiğini belirterek, "Kızılay başkanının yaptığı çağrıdan dolayı daha duyarlı hale geldik çünkü kan stoklarının tükendiğini, kan bağışının sadece gelip bağışlamadan öte değil de bir vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyorum. Her vatandaşımızın bunu bir rutine bağlayıp zaten Kızılay'ımız sağolsun ceplerimize mesaj gönderiyor, gazeteciler haber yapıyor bunu duyuyoruz artık duymayan yok. Bunu bir vatandaşlık görevi bilip gelip Kızılay geldiğinde kan bağışında bulunmak gerek" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Kan Bağış Merkezinde görevli doktor Nurgül Ağır, hava koşulları ve soğuklar nedeniyle kan bağışının azaldığını söyledi. Vatandaşların duyarlı olması ve kan bağışında bulunmaya davet eden Ağır, "Sadece kimlik belgelerinin yanlarında olması yeterli" diye konuştu.

19 Oca 2017 - 17:22 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.