Asker Kaçıran DEAŞ'lı Hainlerin Kimlikleri Belli Oldu

Suriye'de biri asker 2 Türk'ü kaçıran 3 kişinin DEAŞ'a katılan Türkiye vatandaşları olduğu kesinleşti. Hasan A. Muhittin B. ve Talip

Fırat Kalkanı Harekâtı'yla büyük darbe alan terör örgütü

DEAŞ

, propaganda amaçlı olarak kaçırdığı Türk askeri Sefer Taş ve örgüt içerisine sızmış istihbarat elemanı olduğu ileri sürülen Fethi Şahin'in görüntülerini yayınlamıştı. Sosyal medya üzerinden DEAŞ'ın propaganda amaçlı yayınladığı görüntülerde DEAŞ'lı bir kişi ise Türkçe konuşmasındaTürkiye'yi tehdit ediyordu.

NOKTA OPERASYONLAR

Görüntülerin yayınlanmasından sonra istihbarat birimleri, infazcı DEAŞ'lı teröristlerin kimliklerini belirlemek için çalışma başlattı. İstihbarat birimleri görüntüleri kare kare inceledi. Rehin tutulan askerlerin kurtarılması ve akıbetlerinin belirlenmesi için Türk istihbarat birimleri hemSuriyehem deMusulbölgesinde nokta operasyonlar yaptı. Çalışmalar aralıksız devam ederken, şu ana kadar bir sonuca ulaşılamadı.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Yapılan incelemede infazcıların DEAŞ'ın içinde yer alan Türk vatandaşları olduğu da belirlendi. Askerleri kaçıran ve propaganda amaçlı videosunu yayınlayanların DEAŞ'a 2015-2016 yılları arasında katılan, biri Diyarbakırlı, biri Sakaryalı diğerinin memleketi gizli tutulan üç DEAŞ'lı olduğu belirlendi. Bu teröristlerin isimleri ise Hasan A., Muhittin B. ve Talip A. olarak açıklandı. Kimliği belirlenen 3 Türk vatandaşınınSuriyeveIrak'ta DEAŞ'ın Türklerden oluşan 'Yaşar Grubu' içerisinde yer aldığı, DEAŞ'ın infazcı timi olarak bilindikleri öğrenildi.

KİLİS'TEN KAÇIRILMIŞTI

DEAŞ'ın Türk emiri 'Ebubekir' kod adlı İlhami Balı,1 Eylül2015'te beraberindeki teröristlerleKilissınırında devriye görevi yapan askerlerle çatışmaya girmiş, bir asker şehit olmuş, er Sefer Taş da kaçırılmıştı. Taş'ın DEAŞ'ın merkeziRakka'ya götürüldüğü ileri sürülmüştü. Görüntülerdeki Fethi Şahin'in ise 3 yıl önce askerliğini tamamladıktan sonra DEAŞ'a katıldığı iddia edilmişti. Şahin'in DEAŞ içine sızmış istihbarat elemanı olduğu da iddialar arasında.

KARE KARE TOPOGRAFİK ARAŞTIRMA

DEAŞ'ın yayınladığı görüntüler kare kare incelendi, topografik araştırma yapıldı. İnceleme sonucunda videonun Musul-Dicle arasında terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki bir bölgede çekilmiş olabileceği ağırlık kazandı.

20 Oca 2017 - 09:20 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.