Aman saatlere dikkat!

Şu an saat kaç? günün en çok sorulan sorusu oldu. Avrupa'da saatlerin ileri alınması Türkiye'deki bazı telefonları şaşırttı. Bazı cep telefonlarının

Avrupa'da gece yarısından sonrasaatler1 saat ileri alınarak 'Yaz saati' uygulamasına geçildi. BöyleceAvrupaülkelerininTürkiyeile arasındaki 1 saatlik fark ortadan kalkacak.Türkiye'de ise saatlerin 1 saat geri alınmasına son verilerek yaz saati kalıcı hale getirilmesi üzerinesaatlergeri alınmamıştı. Bu durum bazı cihazların otomatik saat güncellemesi yapması ile kafa karışıklığına sebep olabilir...Avrupa'dasaatler1 saat ileri alınıncaTürkiye'de bazı cep telefonlarının saatinin de otomatik olarak değiştiği belirtiliyor. Bugün sık sık 'şu an saat kaç' sorusunu duyabilirsiniz...

SAATLER İLERİ ALINDI MI?

Yaz saati uygulaması nedeniyle bir saat ileri alınansaatler, alınan karar doğrultusundaTürkiye'de artık ileri alınmıyor.Avrupaülkelerinde 26 Mart pazar günü saat 03.00'te 1 saat ileri alınması ileTürkiyearasındaki zaman farkı yine 1 saate,İngiltereile 2 saate düşmüş olacak.

AVRUPA

'DA 1 SAAT İLERİ ALINDI

Avrupaülkelerinde 26 Mart pazar günü saat 03.00'te 1 saat ileri alınması ileTürkiyearasındaki zaman farkı yine 1 saate,İngiltereile 2 saate düşmüş olacak.

Türkiyeisesaatleraynı kaldı. Ancak bazı elektronik cihazların otomatik olarak saati değitirdiği belirtiliyor. Bu nedenle çok sayıda kişi sosyal medyada paylaşımlarda bulunmaya başladı.

Bazı yorumlar şöyle:

-Saatler değişmedi sadece bazı telefonlarAvrupa'da ileri alındığı için kendi kendini aldı, Türkiyelik bir şey yok.

TELEFONLARIN SAAT AYARLARI NASIL YAPILIR?

ANDROİD

TELEFONLAR İÇİN (Samsung,Sony,HTC,LG,Huawei, Casper)

Telefonunuzun menüsünden Ayarlar kısmına girin. Ayarlar kısmında 'Tarih ve Saat' bölümünü bulun ve girin. Yan ekranda görülen "Otomatik Tarih ve Saat" ile "Otomatik Saat Dilimi" ayarlarını aktif durumdan pasif duruma getirebilirsiniz.

İOS

YANİİPHONETELEFONLAR İÇİN

Telefonunuzun menüsünden Ayarlar kısmına gelin. Genel Kısmını seçin. Genel kısmında Tarih ve Saat bölümünü bulun. Tarih ve Saat bölümünde "Otomatik Ayarla" kısmını bulun ve onu devre dışı bırakabilirsiniz.

BİLGİSAYARLAR (Windows 10 için)

Masaüstü'nde altta bulunan görev çubuğu'nda Saat ve Tarihin yazdığı kısma sağ tıklayın. Tarih ve Saat Ayarla bölümünü bulun. "Saati otomatik olarak ayarla" bölümünü devre dışı bırakın. Hemen Altında bulunan "Saat Dilimini otomatik olarak ayarla" bölümünü de devre dışı bırakabilirsiniz

26 Mar 2017 - 11:40 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.