AKP Yasayı Neden 10 Yıl Bekletti ?

Meclis'ten çıkan ‘terör finansmanını önleme' yasasının eksikliğine dikkat çeken Tantan  'Niyet bu olsa 10 yıl önce çıkarılırdı”

Meclis’ten çıkan ‘terör finansmanını önleme’ yasasının eksikliğine dikkat çeken Tantan, “Niyet bu olsa 10 yıl önce çıkarılırdı” dedi

YURT Partisi lideri Saadettin Tantan, “Yeni yasa, PKK’nın 60 milyar dolarlık servetine el koymaya yetmez” dedi. Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) hantal yapısıyla bu yasadan hayır gelmeyeceğini kaydeden Tantan, şöyle devam etti: Altyapıda ciddi boşluklar var. AKP bu yasayı 10 yıldır çıkarmadı. Öncelikle Türkiye Başsavcılığı kurulmalı, terör suçları arşivi oluşturulmalı ve DNA bilgi bankası kurulmalı.

Tantan: Bu yasa 60 milyar dolara el koymaya yetmez

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, “Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Kanunu, PKK’nın 60 milyar dolarlık servetine el koymaya yetmez” dedi. Tantan, Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) hantal yapısıyla bu yasadan hayır gelmeyeceğini söyledi. Yeniçağ’a konuşan Sadettin Tantan AKP iktidarının, terörün finansmanını önleme konusunda samimi olmadığını vurgulayarak şöyle dedi: “Bugün terör örgütünün 60 milyar dolarlık servetine nasıl el koyacak? AKP bu yasayı 10 yıldır çıkarmadı ve terör 60 milyar dolarlık servete ulaştı. Bu yasayı çıkarttığınızda diğer destek yasaları da yapmanız lazım. Bugün 60 milyar dolar PKK’nın dağdaki silahlı adamında değil ki. Holding patronlarında, medya patronlarında, han, hamam sahibi adamlarda.”

Ciddi boşluklar var

Hükümetin yasayı, Finansal Eylem Görev Timi (FATF) normlarına göre çıkardığını ancak alt yapısında ciddi boşluklar olduğunu belirten Tantan, yasanın hukuki çerçevede işlerliğini kazanması için şu önerilerde bulundu:

“Türkiye Başsavcılık Müessesesini kurmak gerekiyor. Terör suçlarının ortak arşivini oluşturmak gerekiyor. Bu arşiv içerisinde terör bilgi bankası, DNA bilgi bankası olmalı. Önleyici güvenlik hizmetleri bakımından da temel alt yapı eksikliği var. Bu eksikliklerin de tamamlanması lazım. İstihbarat teşkilatının alt yapısının hukuksal ve kurumsal alt yapıları da yeniden yapılanmalı. Hem ulus içinde hem uluslar arası alanda Türkiye’yi tehdit eden mali, ekonomik ve ticari bakımdan kirli bilgi kayıt altına alınmalı. Mali ekonomik dış ticaret bakımından istihbarat alt yapılarına ihtiyaç var. Bunu uygulamak için ayrıca nitelikli insan gücüne ihtiyaç var.”

MASAK gözden geçirilmeli

AKP iktidarının yasayı uluslar arası baskılar sonucu çıkardığına değinen Tantan, MASAK’ın bugünkü görev tanım ve tarifinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Yasa ile oluşturulacak üst kurulun mali ve ticari hareketlerin terörü desteklediğine dair kanıt ortaya koyması için bilgi bankalarına ihtiyaç duyacağını dile getiren Sadettin Tantan, “Böylece hükümet her önüne gelenin, teröre yardım ediyor diye mal varlığına el koyamayacak. Bu anlamda Türkiye’de önleyici kolluk ve istihbarat hizmetlerinde büyük boşluk var” dedi.

#

10 Şub 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.