AKP'de Gözler MKYK Listesinde

AKP kongresinde Gül ve Davutoğlu'yla ilişkisi olanların yönetimde yer almayacağına ve FETÖ bağlantısı bulunanların tasfiye edileceğine kesin gözüyle

AKP

’nin seçimli olağanüstü kongresi yarın yapılacak. Kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan tek aday olarak seçime girecek ve AKP Genel Başkanı olacak.
16 Nisan halk oylaması ile kabul edilen anayasa değişikliği çerçevesinde daha önce AKP’ye üye olan Cumhurbaşkanı Erdoğan bir adım daha atıyor. Erdoğan yarın yapılacak olağanüstü AKP kongresinde AKP genel başkanlığına aday olacak. Tek aday olarak seçime girecek olan Erdoğan hem AKP Genel Başkanlığı hem de Cumhurbaşkanlığı görevini yürütecek.
KİMLER GİRECEK, KİMLER ÇIKACAK
Olağanüstü kurultayda en çok merak edilen konu Erdoğan’ın parti yönetiminde kimlerle çalışacağı. Şu anda genel başkan olan Binali Yıldırım için tüzük değişikliği yapılacağı ve genel başkan vekili makamı tahsis edileceği bildiriliyor. Erdoğan’ın yeni listesinde MKYK’da Davutoğlu ve Abdullah Gül’le ilişkisi olan isimlerin kesinlikle yer almayacağı vurgulanırken, kendisi ve yakınları FETÖ ile ilişkili isimlerin de tasfiye edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Erdoğan’ın yeni MKYK’da kadın sayısını koruyacağı, genç sayısını artıracağı ifade edilirken, İstanbul Belediye Başkanlığından beri birlikte çalıştığı ve birçok sırrını bilen isimlerle ilgili nasıl bir karar alacağı ise belirsiz.
Erdoğan’a yakın bir MKYK üyesi cumhurbaşkanının radikal bir karar alabileceğini kaydederek, “AKP olağanüstü kongresi yeni dönemin başlangıcı olacak. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızın radikal bir karar alacağını sanıyorum. MKYK’da ve MYK’da önemli değişikler yapması kaçınılmaz. Yorgun, sıkıntılı, yıpranmış, … arkadaşlar var. Geçmişte partiye katkıları olmuş olabilir. Ama artık kenara çekilmeleri lazım. Cumhurbaşkanımızın kırıp dökmeden bu işi halledeceğini düşünüyorum” dedi.
BÖLGE DENGELERİ
Erdoğan’ın MKYK listesini belirlerken bölgesel dengeleri gözeteceğini de ifade eden bir başka AKP MKYK üyesi de şunları söyledi:
“Bundan sonra hedef yüzde 50’nin üstüne çıkmak. Bu gerçekleşmezse felaket olur. 16 Nisan halk oylaması sonuçları tehlike sinyali verdi. Evet bloğunun oylarında yüzde 10 düşüş var. AKP oylarında da erime ortaya çıktı. Bunların giderilmesi lazım. En çok oy sağlayabileceğimiz bölgelerden biri Doğu, Güneydoğu. Halk PKK’dan uzaklaştı. Ama bir yere gitmedi. Onları kazanmamız lazım. Bu nedenle bölge MKYK’da daha iyi temsil edilmeli. MKYK listesi oluşturulurken buna dikkat edilecektir.”

20 May 2017 - 10:47 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.