AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal: Yarın Grup Toplantımızı Sayın Cumhurbaşkanı'mız Gerçekleştirecek

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal yarın gerçekleşecek olan grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşacağını açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Türkiye'deki en büyük ve en güzel değişim olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte artık Türkiye'de siyaset asla eskisi gibi olmayacak ve bütün siyasi partiler, özellikle muhalefet siyaset yapmak zorunda kalacak." dedi.

Ünal, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Mahir Ünal, 21 Mayıs'ta yapılan 3. Olağanüstü Büyük Kongre ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiye dönüşünün herkesi mutlu ettiğini söyledi.

Erdoğan başkanlığında ilk MKYK toplantısının gerçekleştirildiğini belirten Ünal, toplantıda 16 Nisan'da yapılan halk oylamasının ve 2019 seçimlerine yönelik ne tür hazırlıklar yapılacağınının değerlendirildiğini belirtti. Teşkilatların yıl sonuna kadar performans ve başarı oranlarının değerlendirilmesine karar verildiğini aktaran Ünal, 15 Temmuz'un toplumsal etkileri üzerine de değerlendirmeler yapıldığını ifade etti.

Toplantıda, ayrıca FETÖ ile mücadele, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sürdürülen terörle mücadelenin gündeme geldiğini belirten Ünal, bu konuda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun MKYK'yı bilgilendirdiğini dile getirdi.

Ünal, olağanüstü kongrede yapılan tüzük değişikliği ile Başbakan Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini anımsattı.

Bir gazetecinin, "Partide grup başkanvekilliği, bakanlık yaptınız. Şimdi parti sözcüsü oldunuz? Duygularınızı öğrenebilir miyiz?" sorusu üzerine Ünal, "AK Parti'nin güzel yanı bu. AK Parti'de her birimiz bir nefer olarak değişik pozisyonlarda, değişik görevlerde bulunuyoruz. Ben bu partide 4 yıl büyük bir onurla grup başkanvekilliği yaptım. Bakanlık yaptım. Şimdi partim beni grup sözcülüğü ve medya tanım başkanlığı ile onurlandırdığı için partime ve liderime müteşekkirim." cevabını verdi.

AK Parti Sözcüsü Ünal, "Teşkilatlardan da yıl sonuna kadar değerlendirme beklendiğini söylediniz. Sayın Cumhurbaşkanı daha önce bakanlardan 6 ayılık bir değerlendirme istemişti. Aynı kapsamda bir çalışma mıdır?" sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın da ifade ettiği yerel yönetimlerle ilgili hem teşkilatlarımızla ilgili hem de hükümetle ilgili performans ve başarı oranlarının değerlendirilmesi çok önemli. Çünkü 2019, daha önce Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi artık yüzde 40-45 ile seçim kazanılacak bir sistem değil. Yüzde 50+1'i gerektiren yeni bir sistemle karşı karşıyayız.

Türkiye'deki en büyük ve en güzel değişim Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte artık Türkiye'de siyaset asla eskisi gibi olmayacak ve bütün siyasi partiler, özellikle muhalefet siyaset yapmak zorunda kalacak."

Bir gazetecenin, "Kabine değişikliği gerçekleşecek mi? Yarınki grup toplantısını Sayın Cumhurbaşkanı mı yapacak?" sorusu üzerine ise Ünal, "Yarın grup toplantımızı Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekleştirecek. Kabineyle ilgili bu Sayın Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın kendi istişareleri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, Sayın Başbakanımız böyle bir teklifte bulunursa değerlendireceği bir konu." ifadelerini kullandı.

29 May 2017 - 20:49 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.