Ak Parti'den Belediye Başkanlarına Kötü Haber

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Best FM'de Ufuk Karcı'nın konuğu oldu. Belediye seçimleri ve OHAL hakkında önemli açıkşamalarda

OHAL'in süresinin bitmek üzere olduğunı hatırlatan Yazıcı, "MGK'da ve son Bakanlar Kurulutoplantısında, OHAL gündeme gelmedi. Ancak, içinde bulunduğumuz şartlara balıldığında, devam etmesi gerektiği anlaşılıyor. Seçime OHAL ile girilecek söylemi, doğru değil. Bu anayasal bir hak ve gerektiği takdirde uygulanır. Ancak şuanda süresinin sonuna geliniyor.

Bence, devamı gelecektir" ifadlerini kullandı. 2019 yılındaki kritik seçimlerden birinin de Mahalli İdareler Seçimi olduğunu vurgulayan Yazıcı, "AK Parti'nin değişmez kurallarından birisi de üç dönem kuralıdır. Üç dönemi tamamlayan, bir dönem ara verir. Bu, Belediye Başkanları için de geçerlidir. Onlar da üç dönem sonunda, ara vermelidir. Biz, rasyonel bir partiyiz.

Bir yer de, bir Belediye Başkanı, çok teveccüh görüyorsa, neden değiştirelim. Bazı isimler için, istisna uygulanabilir. Ancak bu, sınırlı kalır. Bunun dışında AK Parti'de herkes için, üç dönem kuralı vardır ve uygulanır" dedi.

Meclise getirlemesi beklenen uyum yasaları hakkında da konuşan Yazıcı, "bir komisyon kuruldu ve çalışıyoruz. Cevdet Yılmaz beyin koordinesinde, işin pratiğini de inceleyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız talimatını verdi. Başkanlık veya yarı başkanşık uygulanan ülkeler; Meksika, Birezilya, ABD ve Fransa gibi ülkelere ziyarette bulunup, yerinde inceliyeceğiz." dedi.

12 Nis 2018 - 21:45 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.