600 Dershane Kapandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dershanelerin kapatılmasına yönelik düzenlemeyi de içeren 'Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dershanelerin kapatılmasına yönelik düzenlemeyi de içeren “Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”u mart ayındaonayladı.

600 DERSHANE KEPENK KAPATTI

Dershaneleri kapatan kanunun ardından 3 bin 500 dershaneden 600’ünün kepenk kapattığı ortaya çıktı.Bu sayının 1500’ü bulacağını belirten GÜVENDER Başkan YardımcısıEyüp Kılcı, “Kayıt dışı özel ders büroları açıldı. Eğitim yasak bir faaliyete döndü” tespitini yaptı.

Meclis’te kabul edilen ve dershaneleri kapatan yasayla ilgili GÜVENDER Başkan Yardımcısı Eyüp Kılcı’dan çarpıcı bir uyarı geldi. Kılcı, kayıt dışı eğitimin yaygınlaştığını belirtti.

"ÖZEL BÜROLAR AÇILIYOR, EĞİTİM YASAK FAALİYET OLDU"

Eğitime ceza uygulanacak bir yola girildiğini söyleyen Kılcı, sınava hazırlık gerektiren derslerin verileceği yerlere yasaklar geleceğini vurguladı. Kılcı, “Ders veren yer devletten izin almalı gibi bir madde var. Ancak bunu takip etme şansları yok. Bunlar ancak şikayetle bulunabilir. Şu anda özel ders büroları açılmaya başlandı. Eğitim tümüyle yasak bir faaliyet haline dönüştü.” diye konuştu.

OKULLAR BOŞALACAK

Türkiye’deki 3 bin 500 dershaneden 600’ünün kapandığını açıklayan Kılcı, özel okullar ile dershanecilerin karşı karşıya getirildiğini kaydetti. Dershanelere sunulan 4 yıllık geçiş sürecinin özel okulların içini boşaltacağını anlatan Kılcı, “Hem resmi hem özelde okuyan son sınıf öğrencileri geçiş sürecine giren kurumlara kayıt yaptıracaktır. Burada sınava hazırlık eğitim, verilecektir. Sadece levhalar değişecek.” dedi.

ÖĞRETMENLER İŞSİZ KALACAK

Öğrenciler kadar öğretmenlerin de mağdur edildiğini kaydeden Kılcı, dershanelerde görev yapan 100 bin öğretmenin işsiz kalma ihtimali ile karşı karşıya kaldığını belirtti. İşsizlik rakamlarının dershanelerin kapatılmasıyla birlikte artacağınını vurgulayan Kılcı, “Dershanede görev yapan personelle ilgili hiçbir düzenleme yok. Onlar tamamen işsiz kalacak. 6 yılını doldurmayan öğretmenlerde aynı kaderi payla acak” dedi.

MERDİVEN ALTI EĞİTİM YAYILACAK

Özel Dershaneler ve Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZDEBİR) Başkanı Faruk Köprülü de dershanelerin kapanmasıyla birlikte merdiven altı eğitimin yaygınlaşacağını söyledi. Dershanelerin bir ihtiyaç olduğunu belirten Köprülü, hükümetin dershaneleri kapatmasıyla birlikte kayıt dışı ders alma ve verme durumlarının yaygınlaşacağını ifade etti. (Kaynak: Bugün)

#

30 Nis 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.