3 Askeri kim şehit etti?

-Ali ÇETİNKAYA- Olayın birinci günü kaçakçıların askere açtığı yönünde bilgiler verilirken Genelkurmay PYD'lilerin ateş açtığını söyledi.

-Ali ÇETİNKAYA- Olayın birinci günü, kaçakçıların askere açtığı yönünde bilgiler verilirken, Genelkurmay PYD’lilerin ateş açtığını söyledi. PYD, hemen açıklamada bulunarak saldırıyı üstlenmedi. Olayın yaşandığı 21 Temmuz günü Şanlıurfa valisi İzettin Küçük açıklama yaparak, ateş açan grubun kaçakçılar olduğunu söylerken, 23 Temmuz günü de PYD ile çatışmaların sürdüğünü bildirdi. Öte yandan bazı kesimler de saldırıyı IŞİD terör örgütünün yaptığını söylüyor.

Ceylanpınar ilçesi Altınköy mevkisinde çatışmaya giren 3 asker şehit olurken, bu askerlerin kimler tarafından vurulduğu tartışma konusu oldu. Ateş hattındaki bölgede, hem PYD militanları, hem IŞİD terör örgütü, hem de kaçakçılar bulunuyor. Bu nedenle yapılan her açıklamanın biraz doğruluk payı olsa da, olay tam anlamıyla neticelendirilmedi.

VALİ, İLK GÜN ‘KAÇAKÇILAR VURDU’ DEDİ

Olayın gerçekleştiği 21 Temmuz günü, Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, sınırı geçmek için bir grup kaçakçı ile girilen çatışmada 1 askerin şehit olduğunu, 2 askerin de yaralandığını bildirdi. Saldırıda yaralanan askerler hastaneye kaldırılırken, belli aralıklarla her 3 asker de şehit oldu. Çatışmaların sürmesi üzerine sınır hattına çok sayıda güvenlik güçleri sevk edildi. Vali Küçük, kaçakçıların sınırı geçmek istediğini ve askerlerin buna engel olduğunu belirterek, "Saldırıyı yapanlarla ilgili ilk değerlendirmeler kaçakçı olabileceği yönünde.Şu anda askeri birliklerimiz ve yetkililerimiz bu olayla ilgili çalışmasını sürdürüyor.Net bilgialmak için eldeki bilgiler değerlendiriliyor” dedi.

GENELKURMAY: PYD SALDIRDI

Olayın ikinci gününün sabah saatlerinde Genelkurmay da açıklama yaparak, olayın PYD militanları tarafından yapıldığını bildirdi. Vali Küçük’ün açıklamasının ardından açıklama yapan Genelkurmay, olayı gerçekleştirenlerin kaçakçı değil, PYD olduğunu belirtti. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, PKK/PYD ile çatışmaya girildiği ve 6 PYD mensubunun öldürüldüğü bildirildi. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, "3`üncü Hudut Alayı 1`inci Hudut Taburu 1’inci Hudut Bölük Komutanlığı (Ceylanpınar/ Şanlıurfa) Karadağ Hudut Karakolu sorumluluğunda bulunan Yedi Numaralı Çelik Kule bölgesindeki nöbetçiler tarafından, sınırın Suriye tarafından Türkiye istikametine yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 10-15 kişilik gruba "Dur" ikazında bulunulmuş, ikaza uymayan şahıslar tarafından, nöbetçilere ateş açılmıştır” denildi. Genelkurmay’dan yapılan açıklamanın devamında, açılan ateş sonucu 3 askerin yaralandığı, 6 PYD mensubunun da öldürüldüğü kaydedildi.

PYD, SALDIRIYI ÜSTLENMEDİ

Genelkurmay’ın açıklamasından bir gün sonda Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan YPG Komutanlığı açıklama yaparak, Genelkurmay’ın açıklamasının doğru olmadığını ileri sürdü. PYD tarafından yapılan açıklamada herhangi bir YPG mensubunun ölmediği veya yaralanmadığı ve sınır hattında herhangi bir çatışmaya girilmediği kaydedildi. Saldırıyı kaçakçıların yaptığını öne süren PYD, saldırıyı üstlenmediklerini bildirdi.

IŞİD SALDIRDI İDDİASI

Tüm bu tartışmalar sürerken, saldırıyı yapan grubun IŞİD olduğu öne sürülüyor. Sınır hattında kaçakçı, PYD ve IŞİD üyelerinin olması nedeniyle bazı kesimler saldırının IŞİD tarafından yapıldığını belirtiyor.

VALİ KÜÇÜK: PYD İLE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Olayın ilk günü saldırıyı yapanların kaçakçılar olabileceğini belirten Şanlıurfa Valisi Küçük, olayın üçüncü gününde PYD ile çatışmaların sürdüğünü belirtti. Sınır hattında her türlü güvenlik önleminin alındığını kaydeden Vali Küçük, bölgede PYD ile çatışmaların hala sürdüğünü belirtti. Vali Küçük yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “3 askerimiz şehit oldu. Olay şuan çok taze, çatışmalar devam ediyor. Sınır hattında 2 veya 3 kişi tahmin ediyoruz PKK/PYD ile çatışmalar sürüyor. Şuan hiç yaralımız yok, sınır hattında her türlü takviye yapılmıştır.”

#

25 Tem 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.