15 Temmuz Şehitlerinin Anısına 250 Beste

Tasavvuf müziğiyle ilgilenen Hanifi Gökhan FETÖ'nün darbe girişimini unutturmamak için şehitlerin kahramanlıklarını anlatan 250 eser besteledi

Tasavvuf müzik sanatçısı Hanifi Gökhan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini unutturmamak için şehitlerin kahramanlıklarını anlatan 250 eser besteledi.

Gökhan, 13 yıldan bu yana tasavvuf müziğiyle ilgilendiğini söyledi.

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'un ülkede yaşayan her fert için önemli bir tarih olduğunu anlatan Gökhan, bu önemli dönüm noktasının ilerleyen yıllarda da unutulmaması gerektiğini ifade etti.

O yüzden darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin kahramanlıklarını konu alan eserler oluşturmaya karar verdiğini aktaran Gökhan, "Sanatçılar, her zaman bulundukları dönemin sıkıntılarını konu edinir. Bizler de 15 Temmuz'a kayıtsız kalamazdık." dedi.

Türkiye'nin bir yıl önce en karanlık gecelerden birini yaşadığını anımsatan Gökhan, şöyle konuştu:

"Bu durum beni derinden etkiledi ve 16 Temmuz sabahından itibaren eser oluşturmaya başladım. Buradaki amacım o günkü sıkıntıları ve şehitleri anlatmaktı. Eserleri ağıt şeklinde yapmıyorum. İnsanları psikolojik sıkıntılarından kurtaracak, dinlediklerinde tekrar ayağa kaldıracak melodiler oluşturmaya çalışıyorum. Geçen sene her demokrasi nöbetinde bir eser yaptım. Bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Bunun için şehitler anısına 250 eser besteledim."

- Eserler kitaplaştırıldı

Eserlerinin, Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN) tarafından çeşitli etkinliklerde de kullanıldığını aktaran Gökhan, federasyonun bu eserleri kalıcı hale getirmek için kitaplaştırdığını dile getirdi.

Hissetmediği ve yaşamadığı hiçbir eseri yazmadığına değinen Gökhan, "Şu ana kadar sadece şehitlerimize yönelik besteler yazıyorum. Ülkemizin bir an önce feraha ulaşmasını diliyorum. Verdiğimiz konserlerle Türkiye'nin yıkılmadığını, dik durduğunu anlatırken, bizi yıkmaya çalışanlara mesaj veriyoruz." diye konuştu.

- "Şehitlerimiz adına yapılan bir çalışma"

MÜZSAN Genel Başkanı Ahmet Onurlu ise Türkiye'nin farklı noktalarında birçok sanatsal faaliyet hayata geçirdiklerini söyledi.

Federasyonun 26 farklı dernekten oluştuğunu anlatan Onurlu, "Osmaniye'den Hanifi kardeşimiz böyle bir proje için yanımıza geldi. Bize eserleri hakkında bilgi verdi. Bizler de inceledikten sonra duygulandık. Ardından elimizden gelen desteği vererek besteleri seslendirdik." dedi.

Çok güzel bir işe imza atıldığını aktaran Onurlu, "Allah'ın laneti vatan hainlerinin üzerine olsun. Sanatçılar federasyonu olarak her zaman onun yanındayız. Şehitlerimiz adına yapılan bir çalışma. Halk bu eserleri dinledikçe bu vatan hainlerinin ne olduğunu anlayacaktır." diye konuştu.

15 Tem 2017 - 21:20 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.