10 milyon kişiye ücretsiz dağıtılacak!

Sağlık Bakanlığı Türkiye'de diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması amacıyla büyük bir bilinçlendirme kampanyasına başlıyor.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması amacıyla büyük bir bilinçlendirme kampanyasına başlıyor.

Bakanlık, vatandaşlarda ağız ve diş sağlığının korunmasına yönelik bilinç oluşturmak amacıyla, 10 milyon ücretsiz diş fırçası ve diş macunu dağıtacak. Vatandaşlara ücretsiz diş macunu ve fırçasının dağıtımına ilişkin uygulama, dün Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile duyuruldu.

1 Ocak 2014'ten geçerli karara göre, 28 Ocak 2002 tarihli ve 2002/3654 sayılı Kararname'ye şu geçici madde eklendi:"Ağız ve diş sağlığının korunması, ağız ve diş hastalıklarının önlenmesi, bu hastalıkların tedavi giderlerinden tasarruf sağlanabilmesi ve diş fırçalama alışkanlığı kazandırılması amacıyla Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarına bağlı sağlık kurumlarınca 10 milyon adede kadar diş fırçası ve diş macunu dağıtılması, 4736 Sayılı Kanun'un 1'inci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaftır."

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde vatandaşlara ücretsiz, 10 milyon adede kadar diş fırçası ve macunu dağıtacak. Dağıtımlar, hastaneler, poliklinikler, diş tedavi merkezleri gibi bakanlığa bağlı tüm merkezlerden yapılacak.

#

09 Mar 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.