10 bin metrede bebeği kurtardılar

TÜRK Hava Yolları (THY) uçağında aldıkları ilk yardım eğitimi uygulayan iki kabin memuru boğazına cisim kaçan 21 aylık bebeğin hayatını kurtardı.

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan 5 Şubat’ta Hong Kong’a uçan yolculardan beşinci sırada bir çift, 21 aylık bebekleri ile seyahat ediyordu. Minik yolcu, boğazına takılan bir cisimle, nefessiz kaldı. Bebeğin yüzü morarırken, anne ve baba ağlayarak kabin ekibinden yardım istedi. İlk müdahale, kabin memurları Sinem Aydemir ve Emre Bulut’tan geldi. Cisimi hızla çıkartan iki deneyimli kabin memuru, 21 aylık yolcuyu hayata döndürdü. Houston’dan gelen ve İstanbul aktarmalı olarak Hong Kong’a uçan çift, ekibe teşekkür edip bir THY’ye durumu bildirdi. Çift ayrıca, Sinem Aydemir ve Emre Bulut’u da ABD’ye evlerine davet etti.
ÖZEL EĞİTİMDEN GEÇİYORLAR
Kabin memurluğu eğitiminin bir parçası da ilk yardım. Bu konuda bilgilerini sürekli tazeleyen kabin memurları, uçakta yaşanabilecek sağlık sorunlarına anında müdahalede edebilecek eğitime sahipler. Uçakta doktor yolcunun bulunmaması durumunda aldıkları uluslararası standartlarda verilen eğitimle yolcuya müdahale edebiliyor.
Kalp masajı yapabilen ve uçaklardaki defibrilatör cihazı kullanımı eğitimi alan kabin memurları, uçakta doktor yolcu varsa müdahaleye yardımcı oluyor. Temel eğitimin ardından kabin memurları meslek hayatları boyunca acil durum ve sağlık bilgilerini periyodik olarak tazeleyerek sınavdan geçiyor.

#

08 Şub 2016 - 16:06 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.