Bakan Fakıbaba: '7 Milyondan Fazla Brusella Aşısı Yaptık'

Hayvan hastalıkları Meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yönelttiği soru önergesinde, "2017 yılında brusella hastalığına yakalanan hayvan var mıdır? Kaç hayvan aşı yapılmıştır? Brusella hastalığına yakalanan hayvanlara aşı yaptırılmış mıdır? Aşı olmamış hayvanlar var ise sebebi nedir? Ne gibi işlemler yapılmaktadır?" şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi.

Gürer'in yazılı soru önergesine yanıt veren Bakan Fakıbaba, "Brusella hastalığı ile mücadele, konjuktival aşı kullanılarak 3-6 aylık dişi hayvanlara uygulanmakta olup, 2017 yılında 2.313.629 adet sığır ve 4.771.439 adet koyun/ keçi aşılanmıştır. Hastalıkla mücadele amacı ile aşılamanın yanında, atık yapan hayvanlarda ve bu hayvanların bulunduğu işletmede izleme yapılmaktadır. Yürütülen çalışmalar neticesinde son yıllarda mihrak sayılarında önemli düşüşler gözlenmiştir" açıklamasında bulundu.

CHP Niğde Milletvekili Gürer ülkemize ithal gelen hayvanlarda ölüm olaylarının çok boyutlu incelenmesi gerektiğini, özellikle günlerce süren gemi yolculukları ve koşul değişikliklerinin yanında hastalık ile de zayiat yaşandığını belirterek bu bağlamda aşılama ve hayvan denetim ile takibinde her türlü önleminde alınması şart olduğunu belirtti.

KAYNAK: TARIMDAN HABER

06 Tem 2018 - 09:14 - Tarım

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.