Suruç’ta binlerce öğrenciye sağlık taraması...

Şanlıurfa'nın Suruç ilçe Kaymakamlığı Suruç Belediyesi ve GAP İdaresi iş birliğiyle İlköğretim öğrencilerine yönelik 'GEZİCİ SAĞLIK

GÖNÜLLÜ DOKTORLAR İŞ BAŞINDA


Proje kapsamında ilçe sınırları içerisindeki merkez ve kırsal mahallelerde sağlık taraması eğitimlerine başlandı. Projeye "Sağlıklı yaşıyorum çünkü bilinçliyim" sloganıyla start verildi. Gönüllü uzman doktorların kontrolünde başlatılan ilk sağlık taraması Bostancılar köyünde yapıldı. İlki yapılan sağlık taramasından sonra her hafta bir mahallede yapılacak olan sağlık taramasıyla binlerce öğrencinin sağlık kontrolünden geçirilmesi ve bilgilendirilmesi hedefleniyor.

İLÇEDE BELİRLENEN 15 MAHALLEDE GÖZ VE DİŞ

Şanlıurfa’nın Suruç ilçe Kaymakamlığı, Suruç Belediyesi ve GAP İdaresi iş birliğiyle İlköğretim öğrencilerine yönelik “GEZİCİ SAĞLIK TARAMASI” projesi kapsamında, 15 gün sürecek olan bu taramalar konusunda 2 Uzman Doktor, 1 Yardımcı hemşire görev yapıyor.

Gönüllü doktorlar okullarda eğitim gören öğrencileri göz ve diş muayenesinden geçiriyor. Yapılan taramalarda ciddi sağlık sorunları olmayanlar ilaç tedavisi ile sağlık durumu ciddi olanlar ise Hastanelere sevk edilerek muayeneleri yapılıyor.

HALK MEMNUN

Ücretsiz olarak sağlık taramasından geçirilen öğrencilerin aileleri, " Gezici Mobil Sağlık Taraması" hizmetinden memnun olduklarını belirtilerek yetkililere teşekkür ettiler.

Kaymakam vekili ve Suruç Belediye Başkanı Sayın Tarık Aaçıkgöz " Bu yıl insan sağlığı açısından çok önemli bir projeye start verdik. Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve GAP İdaresi işbirliğiyle başlattığımız bu projede, sağlık sorunu yaşayan ulaşamadığımız geleceğimizin teminatı olan hiçbir öğrencimiz kalmayacak. Bizlere destek veren tüm kuruluşlara ve özellikle sağlık ekiplerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Açıkgöz konuşmasını şöyle sürdürdü; “ İlçede kırsalında Sosyal Gelişim Projesi kapsamındaki projeler için pilot bölge olarak seçtiğimiz mahalle ve köylerimizde projenin bileşenleri olan eğitim ve sağlık alanında çalışmalarımızı programlı bir şekilde yürütüyoruz "diye konuştu.


ŞUANA KADAR SAĞLIK TARAMASI YAPILAN MAHALLELER



Bostancılar, Küçükova, Ağırtaş, Köseveli, Örgütlü, Yağışlı, Yanaloba, Taşlıkuyu, Yönlü, Saygın, Yalınca, Harmanalan, Eğrice, Karadut, Büyükziyaret Mahallelerinde sağlık taraması gerçekleşti.

04 Ara 2016 - 12:41 Şanliurfa/ Suruç- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.