Suruç Venedik'e Döndü

Suruç İlçesi'nde taban suyu yükselmesi nedeniyle cadde ve sokaklar Venedik'e benzedi.

alo
Haber albümü için resme tıklayın

Suruç ilçesinde, taban suyu yükselmesinedeniyle cadde ve sokaklarVenedik'e benzedi. Tedirginliğe yol açan taban suyundan korunmak isteyen vatandaşlar, evlerini girişlerine kum torbasıyla barikat yapıyor.

Güneydoğu Anadolu Projesi (

GAP

) Eylem Planı'nda yer alan dünyanın en uzun 5'inci tüneli olan Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi kapsamında kanallara su verilmeye başlamasıyla birlikte bölgedeki bazı yerleşim kesimlerinde taban suyu yükselmeye başladı. Yaklaşık 6 bin nüfusun yaşadığı Aligör Mahallesi'nde taban suyunun yükselmesi, tedirginliğe neden oldu. Mahalle sakinleri, yetkililerin bir an önce önlem almasını istedi.

Taban suyunun yükselmesi nedeniyle evlerinin yıkılmakla karşı karşıya kaldığını ifade edenSabri Çelik, "Barajdan bölgeye su verilmeye başlamasıyla birlikte yıllardır susuz olan mahallemizde taban suyu aniden yükselmeye başladı. Drenaj kanalları yapılmadığından dolayı mahalle bataklık halindedir. Bu suyun yükselmesi nedeniyle salgın hastalıklarda ortaya çıkmaya başladı. Vatandaş evini terk etmek zorunda kalıyor. Ekinlerimiz sular altında, hayvanlarımızı otlatmaya götürüp getiremiyoruz" dedi.

Öte yandan taban suyunun yükselmesiyle birlikte cadde ve sokaklargöledönerken çocuklar günün büyük bir bölümünü bu su içerisinde oynayarak geçirmeye çalışıyor.Aligör Mahallesi'nde yaşanan taban suyu yükselmesiyle ilgili olarak DSİ Genel Müdürlüğü'nden bir heyetin bölgede inceleme yapacağı kaydedildi.

08 Eyl 2017 - 13:31 Şanliurfa/ Suruç- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.