Suruç'ta Davullu Zurnalı Yemin Töreni

Suruç ilçesinde eğitimlerini tamamlayan 52 güvenlik korucusu düzenlenen törenle yemin edip göreve başladı.

İçişleri Bakanlığı'nın açtığı güvenlik korucusu kadrosunda kırsal alanda görev yapmak için 15 günlük eğitimlerini başarıyla tamamlayan 52 yeni güvenlik korucusu için Suruç İlçe Jandarma Komutanlığı'nda yemin töreni düzenlendi.

Yemin törenine; Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Sinanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yuzbaşi Murat Yılık, Birecik Ilce Jandarma Komutanı Binbaşı Atakan Alper , Askerlik Şube Başkanı Harun Ağaç, İlçe Emniyet Müdürü Murat Türker, Suruc AFAD Konaklama Tesisi Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Han Özdemir , Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Veysel Kızılay korucuların aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Tören’de konuşan Suruç Kaymakamı ve Suruç Belediye Başkan Vekili Ferhat Sinanoğlu,
“Suruç İlçemiz terörle mücadele konusunda önemli çalışmalar gerçekleştiren ve bu konuda bütün güvenlik birimlerinin omuz omuza görev yaptığı bir ilçemizdir. Askeriyle, polisiyle, korucusuyla, hep birlikte her noktada görev yapma anlayışı içerisindedir. Dün olduğu gibi bugün de operasyonlar aralıksız bir şekilde devam edecek olup tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadele sürdürülecektir. Bu mücadelede en büyük desteği tabi ki vatandaşlarımız vermektedir. Bizim birlik ve beraberliğimizi bozmaya kalkan ihanet şebekelerine karşı gerektiğinde bir araya gelebileceğimizi ve bütün dünyaya bunu ispat edebileceğimizi en son 15 Temmuzda göstermiş bulunuyoruz. Bu anlamda yapılan çalışmalar çevresinde Suruç halkı da terör örgütü ile arasına mesafe koymuştur. Ben huzurlarınızda terör örgütü ile arasına mesafe koyan ve bu iradesini her geçen gün artan Suruç halkına teşekkür ediyorum. 52 güvenlik korucumuzla ilimiz ve ilçemizin güvenlik standardını daha üst seviyeye çıkartacaktır. Araziyi iyi bilen güvenlik korucularımız, jandarma ve emniyet mensuplarımızla birlikte, bizlere güç katacak, terörle mücadele konusunda gücümüz artıracaktır. Göreve başlayan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaya ellerini koyup yemin eden 52 korucu izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Tören sonunda korucular mehmetçik ve vatandaşlar hep birlikte kol kola davul zurna eşliğinde halay çekti. Törende emekli korucularaKaymakam Ferhat Sinanoglu ve protokol üyeleri tarafından yaptığı hizmetler adına teşekkür plaketi verildi

31 Mar 2017 - 14:26 Şanliurfa/ Suruç- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.