Suruç Saldırısının İlk Duruşması 4 Mayıs'ta Hilvan'da Görülecek

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde geçen yıl DEAŞ'lı canlı bombanın intihar saldırısında 33 kişinin ölümüyle ilgili olarak 1'i

Geçen yıl 20 Temmuz'da Türkiye'nin çeşitli illerinden Suruç'a gelerek, ilçeye komşu olan Suriye'de, terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki kolu

PYD

denetimindeki Kobani kentinin, yeniden inşası için oyun alanları ve çocuklara oyuncak götüren Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin bulunduğu grup, Amara Kültür Merkezi'nde basın açıklaması yaptığı sırada, canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Canlı bomba saldırısında 33 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan ve 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede tutuklu Yakup Şahin ile Suriye'de bulunduğu belirtilen Deniz Büyükçelebi ve İlhami Balı hakkında 104'er kez müebbet hapis cezası isteniyor. Sanıkların yargılanmasına 4 Mayıs'ta Şanlıurfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. Ancak, Şanlıurfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi salonunun yetersizliği nedeniyle, yargılama Hilvan Adliyesi'nde yapacak.

29 Nis 2017 - 13:48 Şanliurfa/ Suruç- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.