Suruç Afad Konaklama Tesisi'nde Kış Hazırlığı

Şanlıurfa'da Suruç AFAD Konaklama Tesisi'nde barınan 14 bin Suriyeli çocuğa kışlık giysi yardımı yapıldı.

misafir
Haber albümü için resme tıklayın

Suriyeli 35 bin kişinin kaldığı çadır kentte sığınmacıların her türlü ihtiyacı karşılanıyor.

SuruçKaymakamı Ferhat Sinanoğlu'nun girişimleri sonucu iki giyim firmasınca sığınmacılara 2 tırkışlık giysi sağlandı.

İçinde kazak, gömlek, pantolon, palto, kaban ve ayakkabı bulunan giyim malzemeleri, görevlilerce çadır kentte bulunan 14 bin çocuğa dağıtıldı.

Aileleriyle kıyafetlerini alan çocukların mutlulukları yüzlerine yansıdı.

Kaymakam Sinanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanlığın ve dinin gereği olarak mazlum, zulme uğramış insanlara el uzattıklarını söyledi.

Yaklaşan kış mevsimi öncesi sığınmacıların ihtiyaçlarını gidermeye başladıklarını belirten Sinanoğlu, "Kış nedeniyle Suriyeli kardeşlerimizi tepeden tırnağa kışlık elbiselerle donattık. Bu gibi yardımlar, onların ihtiyacını görüyor." dedi.

Battaniye, soba ihtiyaçları giderildi

Çadır kentte başta çocuklar olmak üzere engelliler, kadınlar ve yaşlılara pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade eden Sinanoğlu, yardımda bulunan hayırseverlere teşekkür etti.

Kışa yönelik hazırlıkları sürdürdüklerini aktaran Sinanoğlu, sığınmacıların battaniye, soba gibi kışlık gereksinimlerini de giderdiklerini sözlerine ekledi.

10 Eyl 2017 - 12:19 Şanliurfa/ Suruç- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.