Suriye Sınırında Güvenlik Önlemleri

Suriye'deki iç savaş nedeniyle sınır hattında yaşanabilecek olumsuzlukları bertaraf etmek ve silahların etki alanını daraltmak amacıyla başlatılan

Suriye'deki iç savaş nedeniyle sınır hattında yaşanabilecek olumsuzlukları bertaraf etmek ve silahların etki alanını daraltmak amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Şanlıurfa'nınCeylanpınar, Suruç veAkçakaleilçesinde de sınır hattında güvenlikönlemleri çalışmaları sürüyor.

Geçen yıl yapımına başlanan modüler duvar, kule inşa ve yol çalışmaları kapsamında yaklaşık 300 kilometrelik sınır hattı tamamlanma aşamasında.

Ceylanpınar ilçesinde 80 kilometrelik alanda 3 metre yükseliğinde 2 metre genişliğinde modüller duvar çalışmaları ile kule çalışmaları devam ederken, belirli bölgelere ise yaklaşık 8 metre yükseliğinde akıllı kule inşa ediliyor. Söz konusu kulelerde, makineli silahlar,termalkamera ve anons sistemi bulunuyor.

Terör örgütü PKK/PYD kontrolünde bir süre önceABDBayrağının asıldığıSuriye'nin Tel Abyad ilçesinin karşısında bulunanAkçakale'de de 85 kilometrelik alanda aynı doğrultuda çalışmalar sürüyor. Yine sınır hattında askeri araçların devriye ve kontrollerinin daha rahat olması adına başlatılan yol çalışmaların tüm hızıyla devam ediyor.

Suriye'nin Ayn el Arap bölgesinin karşısında bulunan Suruç ileBirecikilçesinde ise modüler duvar çalışmaları sürüyor.

11 Tem 2017 - 18:53 Şanliurfa/ Suruç- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.