İstanbul İle Suruç Arasında Kardeşlik Köprüsü

İstanbul Esenler Belediyesi Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde binlerce kişiyi kardeşlik temasıyla iftar sofrasında bir araya getirdi.

İstanbul İle Suruç Arasında Kardeşlik Köprüsü
Urfalı
Video için play'e tıklayın

Küçük büyük binlerce kişinin katıldığı iftar programına Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Suruç Kaymakamı ve Suruç Belediye Başkanvekili Ferhat Sinanoğlu, ile Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cihan Öztunç iştirak etti.

VALİ TUNA: SURUÇ’UN YARINLARI BUGÜNDEN DAHA İYİ OLACAK

Suruç Belediyesi ile Esenler Belediyesinin mesafeleri, kilometreleri aradan kaldırarak, kardeşliğin güzel bir örneğini sergiledikleri ifade eden Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, böyle bir etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmasına, kardeşliğin önemine vurgu yaparak başlayan Vali Tuna, “Kişi sevdiği ile beraberdir, hem dünyada hem ahrette inşallah. Biz de ramazan-ı şerifi fırsat bilerek sevdiklerimizle birlikte gönül soframızda iftar heyecanımızı paylaşıyoruz. Birbirimizi sevmekten başka bir ücret istemeyen bir peygamberin ümmeti olarak, kardeşliğimiz kusursuz olmalıdır.

Nitekim kardeş belediyeler olan Suruç ve Esenler, gönülden gönüle giden ince yolda kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirerek bu gönül mirasına sadakat göstermişlerdir. Bu vesile ile huzurlarınızda kardeş belediyelerimizi tebrik ediyor, huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Suruç ve Suruçlular hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Tuna, Suruç’un yarınlarının bugünden daha iyi olacağını dile getirerek şunları söyledi:

“İsmini İbrahim peygamberin atasından alan Suruç, bu isimle müsemma olmuştur. Bütün dünya uygarlıklarının ortaya çıktığı bir bölgede yer alan Surucumuz, gerek köklü tarihi gerek değerleriyle önemli bir medeniyet merkezidir. Peygamberler, evliyalar diyarı şehrimizi Halil İbrahim bereketiyle 2023 vizyonuna taşımak için gece gündüz çalışıyoruz. Şanlı tarihine ve zengin kültür değerlerine yakışır kalkınma hamleleriyle Suruç’un yarınları, bugünden daha iyi olacaktır.

Aziz kardeşlerim, biz birlik içinde oldukça, birbirimizi sevmeye devam ettikçe, kuru gürültüye pabuç bırakmadıkça huzurlu ve güvenli yarınlar çocuklarımızın olacaktır. En önemlisi ahrete uzanan ebedi dostluklar bizim olacaktır. Nitekim Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla aynı gönül dilini konuşuyoruz. Peygamber sabrıyla yoğrulmuş bu topraklarda Asr suresinde olduğu gibi birbirine hakkı ve sabrı tavsiye eden yüce gönüllü insanları vardır Suruç’un. Birbirimize bakışımız, olaylara karşı duruşumuz, tepkimiz bu dosdoğru çizgi üzerinde olmalıdır. Çünkü çağları, zamanları aşan bir hakikat vardır. O hakikat şudur; İnsan muhakkak ziyandadır. O zaman ziyankârlardan ve hüsrana uğrayanlardan olmamak için Rabbimizin bize verdiği zamanı iyiliklere, güzelliklere, hayra ve barışa kapı aralayarak değerlendirmeli, ayrıca kardeşlik hukukumuzu her durum ve şartta korumalıyız.

Suruçlulardan öğrendiğimiz güzel bir söz var. ‘Hiç kimse kötü değildir, senin kötü olduğun kadar. Hiç kimse iyi değildir, senin iyi olduğun kadar.’ Çok şükür ki, birbirimize iyilikte ayna olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Suruç’un şanlı ve mert halkı, milli mücadele yıllarında dar ve kısıtlı imkanlarına rağmen işgalcilere karşı kahramanca savaşmıştır. Suruç halkı, Hz. İbrahim’in milleti olarak bugün de teröre, bozgunculuk çıkaranlara, ülkemize kaosa sürüklemeye çalışan şer cephelerine karşı dik ve onurlu duruşuyla, sağduyusuyla nemrutların ateşini kül edecektir. Buna bütün kalbimle inanıyorum, bu duygularla hepinizi en kalbi hislerle selamlıyor, önümüzdeki bayramımızı ve kadir gecemizi tebrik ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

GÖKSU: SURUÇ İLE GERÇEK KARDEŞİZ

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksü ise ramazan bereketini Suruçlu kardeşleriyle birlikte yaşadıklarını dile getirerek, Esenler ile Suruç belediyelerinin kardeş olduğunu, bu kardeşliğin sadece kağıt üzerinde kalmadığının altını çizdi.

Göksu, şunları söyledi: “Bu kardeşliğimizi sadece kağıtlar üzerinde, meclis kararlarıyla alınmış bir kardeşlik olmadığını, bunun gerçekten paylaşımcı birliktelikle inşa edilebileceğinin en önemli göstergesi olarak buradayız. Tabi sadece iftar sofralarında burada buluşmuyoruz. Aynı zamanda Suruç’un hem ekonomik anlamda kalkınmasına hem de fiziki kalkınmasına katkı sağlayabileceğimiz bir takım çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızla beraber bu gördüğünüz etkinlikleri de yapıyoruz. Biz Suruç’taki kardeşlerimizin her birinin derdini derdimiz olarak görüyoruz. Her birinin sorununu sorunlarımız olarak görüyoruz. Bunların çözülmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye’de maalesef yıllarca kötü bir duvar örülmeye çalışıldı. Toplumun bir kesimini ötekileştirmek istediler. Oysa bizim toplumumuzda öteki yoktur. Bir Kürdümüz, Türkümüz, Arabımız, Acemimizle tekiz ve tek milletiz. Bu toprakların çocuğuyuz. Bu topraklarda yaşamaya, bu toprakların düşmanları varsa birlikte mücadele etmeye her zaman hazırız. Her zaman da hazır olduğumuzu gösteriyoruz ve bu gün de, burada, bu kardeşlerimizle bu birlikteliği bu sofrada göstermiş oluyoruz.

Bu gün burada sizlerle birlikte bu kardeşlik köprüsünün tesisinde birer amele olarak, birer emektar olarak bulunuyoruz. Soframızı şereflendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Biz kardeş olduğumuzu, birlikte olduğumuzu birlikte bu toprakların çocukları olduğumuzu tarih boyunca her zaman ispatlamış insanlarız. Hani meşhur bir şarkı vardır, aynı dağın yeliyiz, aynı Allah’ın kuluyuz. Aynı dağın yeli olarak, aynı Allah’ın kulu olarak bu topraklarda rengimize, dilimize, cinsimize, cinsiyetimize bakmadan bir ve beraber olduğumuzu bu bir ve beraberliğimizi bu topraklar üzerinde her zaman ve zeminde tekrar ve tekrar hatırlattığımızı ve hatırlatmaya devam edeceğimizi ve özellikle şunun altını çizerek ifade etmek isterim ki yıllarca bu topraklarda birileri birilerini hep öteki olarak göstermek istemiş. Oysa bu topraklar ötekisi olan topraklar değildir. Bu topraklardaki herkes birinci sınıftır ve bu topraklardaki herkes bu toprakların öznesidir, sahibidir.”

ÇİFTÇİ: BU BİR GÖNÜL KÖPRÜSÜDÜR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise konuşmasında, “Bugün Suruç meydanındayız. Esenler Belediyemizin, Belediye Başkanımız Tevfik Göksu’nun düzenlemiş olduğu iftar programında buluşuyoruz. İnancımız gereği kardeşiz, aramızda binlerce kilometre olsa da kardeşiz. İşte hassasiyet budur. Bu hassasiyet şu anda Suruç meydanında yaşanıyor. Ben bu vesileyle, fırsat bulmuşken belediye başkanıma ve kadrosuna teşekkür ediyorum. Suruç halkına selam getirmişlerdir. Bu bir gönül köprüsüdür, bir sevgidir, bir hissedebilme olayıdır. Amaç budur, bu da sağlanıyor. Zaten ramazan ayı yardımlaşma ayıdır, bereketin, paylaşmanın doruğa çıktığı bir aydır” ifadelerini kullandı.

19 Haz 2017 - 14:27 Şanliurfa/ Suruç- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.