Avustralya Büyükelçisi Despoja Şanlıurfa'da

Avustralya'nın kadın ve kız çocuklarından sorumlu Büyükelçisi Natasha Stott Despoja Suruç Konaklama Tesisi'ndeki Suriyeli sığınmacıları

Türkiye'nin en büyük çadır kenti olma özelliğini taşıyan ve yaklaşık 26 bin sığınmacının barındığı tesiste yürütülen faaliyetlerle ilgili Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi'den bilgi alan Despoja ve beraberindeki heyet, Kobani'den (Ayn-el Arap) yaşanan göç ve sonrasında yaşananların anlatıldığı tanıtım filmini de izledi.

Büyükelçi Despoja, daha sonra tesislerde kalan Suriyeli kadınlarla sohbet etti.
Ziyaretten etkilendiğini belirten Natasha Stott Despoja,"Yapılan çalışmaları bir kez daha yerinde görmek beni çok mutlu etti. Bu tesis gerçekten çok büyük bir merkez. Buraya hayran kaldım ve başta Kaymakamımız ve diğer tüm yetkililer olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür ediyorum." dedi.
Kaymakam Çiftçi ise ziyaretten dolayı Despoja'ya teşekkür etti.
Ülke olarak sığınmacılara kucak açmaya devam ettiklerini hatırlatan Abdullah Çiftçi, "Onların burada tüm istekleri yerine getiriliyor. Tesisimizde yaklaşık 26 bin kişi misafir edilmektedir. Konuklarımıza terk etmek zorunda kaldıkları evlerini ve yaşam alanlarını yeniden sunmaya çalışıyoruz. Onları mutlu etmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

22 May 2016 - 15:27 Şanliurfa/ Suruç- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.