Yıldırım’dan sezon öncesi değerlendirmesi

-Kadir DEVİR-   Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Birinci Lig'inde mücadele veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Basketbol takımı

-Kadir DEVİR-

Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Birinci Lig’inde mücadele veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Basketbol takımı başkanı Urfanatik Gazetesine sezon öncesi değerlendirmeler yaptı.

Başkan Yıldırım, transfer döneminde oyuncuları kadroda tutmak için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtti. İç transferde gerekli adımları attıklarını vurgulayan Yıldırım, dış transferde kadrosuna gerekli noktaya transfer yapacaklarını belitti. Sezona daha hızlı bir giriş yapmak isteyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Basketbol takımı geçtiğimiz yıl play-off’ta kaybedilen 2 karşılaşma nedeniyle Süper Lig’e çıkamamıştı.

Bu yıl Süper Lig’e çıkmak için çaba harcayan takım kaptanı Mehmet Çetingöz hafta içinde antrenmanlarını yapmaya devam ediyor. Başkan Yıldırım kaptan Çetingöz hakkında yaptığı açıklamada ‘Kaptan olmak başarıyla gelir’ dedi.

Yıldırım yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; “ Geçen yıl hedefimiz süper ligdi, şanssızlıkla kaybettiğimiz 2 karşılaşmadan sonra hedefimize ulaşamadık. Bunun telafisini bu yıl yapma hedefindeyiz, geçen yıl nasıl süper lige oynayan bir takımımız olduysa bu yıl da olacak. Şampiyonluk hedefi için çalışmalarımızı devam ettireceğiz”

“ Kendi Sporcularımızla Masaya Oturacağız”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı Başkanı Serdar Yıldırım; “ Kendi sporcularımızı kaybetmek istemiyoruz, onlarla masaya oturacağız. Zaten hepsi kendi şehri için mücadele vermeye hazır sporcular. Kaliteli sporculara sahibiz amacımız sezon başlamadan önce kendi sporcularımızla anlaşıp mukavelelerimizi imzalamaktır. Şuanda görüşmelerimiz neticesinde büyük oranda anlaşmalar sağlanmıştır. Son pürüzleri de ortadan kaldırarak takımın iskeletini korumuş olacağız”

“ Dış transferde sürpriz var”

Başkan Serdar Yıldırım; “ Dış transferde kadromuza sürpriz olarak alacağımız bir sporcu var. Transferini yapacağımız sporcu ile büyük oranda anlaştığımızı belirmek istiyorum, kendiside takıma gelmeye hazır durumda. Transfer netleştiği anda basın mensuplarına bilgilendirme yapılacak. İlk önce kendi sporcularımızla sonra da dış transferde görüştüğümüz 1 sporcuyla anlaşmaya varacağımızı düşünüyorum”

“Eylül’de kamp başlıyor”

Serdar Yıldırım; “ Sezon öncesi 9’uncu ayda kamp yapmayı düşünüyoruz. Antalya’da ufak çaplı bir kamp olacak bu daha çok sporcuların motivasyonunun yükseltilmesi için ayarlanacak. Bu kamp ağustos ayının 4’ünde başlayacak. Asıl kapsamlı kampı 9’uncu ayda yapmayı planlıyoruz. Bu arada birkaç hazırlık müsabakası yapmayı planlıyoruz”

“ Başarılı sporcu ekstra çalışmayla kendini formda tutar”

Başkan Yıldırım takım kaptanı Mehmet Çetingöz hakkında yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; “ Başarılı sporcu ekstra çalışmayla kendini formda tutar, hedefine ulaşabilir. O konuda kaptan Mehmet Çetingöz çok özverili, sadece takım antrenmanlarına bağımlı kalmıyor, ferdi olarak antrenmanlara çıkıyor. Müsabaka aralarında da antrenmanlara çıkıyor, bu konuda kendisini tebrik ediyorum. Formunu bu şekilde kaybetmeye çalışıyor. Örnek alınacak bir sporcu. Boşuna kaptan olmadı kaptan olmasının sebebi özverili çalışmasının meyvesidir, arkadaşlarına da örnek teşkil eden bir sporcu. Takımımızda değeri fazla olan bir sporcu”

Kaptan bu yıl takımda mı?

Başkan Yıldırım kendisine Mehmet Çetingöz’ün takımda kalıp kalmayacağı üzerine sorulan soruya şu şekilde cevap verdi; “ Kaptanımız Mehmet Çetingöz kesin olarak bu yıl takımda kalacak. Zaten kendisini bırakmaya niyetimiz yok, diğer kulüplerden de teklifler geliyor her kulübün sahip olmak istediği bir sporcu. Kendisiyle görüşmelerimizde kendi iline hizmet etmek istediğini dile getirdi. Maddiyata bakmadan takımda kalıyor, memleketine hizmet etmeyi seven bir kişiliğe sahip o da bizim için ayrıca bir avantaj oldu. Kendisiyle büyük oranda anlaştık yakında mukavelemizi de yapacağız”

Yaz okulu kursu devam ediyor mu?

Başkan Yıldırım; “ Yaz okulu kursu devam ediyor fakat daha kapsamlı bir kurs açmayı planlıyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesiyle ortaklaşa olarak kursu açacağız. Şuanda 11 sporcuyla kursumuz devam ediyor. Biz 5-6 tane sporcuyu kurslara kazandırdık. Ayın 15’inden sonra diğer kapsamlı kursumuz açılacak bunun planlaması yapıldı. Bu noktada taleplerimizi yaparken, transferlerimizi gerçekleştirirken bize desteği olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz. Transferleri onların verdiği yetkiye dayanarak yapıyoruz, önümüzde ki yıl inşallah hedefimize ulaşırız. Başarılı bir takım ortaya çıkarmak amacındayız”

#

29 Tem 2015 - 04:56 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.