Vali Güvenç “Polis Halkın Vicdanıdır”

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç Şanlıurfa İli Huzur ve Güvenliği Destekleme Derneği (ŞUGDER) tarafından düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa İli Huzur ve Güvenliği Destekleme Derneği (ŞUGDER) tarafından düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

Dernek tarafından düzenlenen yemeğe Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in yanı sıra; Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Belediye Başkan Vekili Mahmut Kırıkçı, Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Dernek Başkanı İbrahim İletmiş ve çok sayıda davetli katıldı.

Bir Otel’de düzenlenen yemekte konuşan Vali Güvenç, polisin devletin bekası, halkın huzur ve güvenliği için 24 saat esasıyla çalışan bir teşkilat olduğunu vurgulayarak; “Polisimizin başarılı olması için sizlerin sahip çıkması son derece önemli. Bugüne kadar polisimizi ve bizleri hiçbir ortamda yalnız bırakmadınız, desteklediniz, sahip çıktınız. Bunun için şükranlarımızı ve minnetlerimizi sunuyoruz” dedi.

“Umuyorum ki önümüzdeki dönemde de aynı birliktelik devam eder” sözleriyle konuşmasına devam eden Vali Güvenç: “Polisimiz artık çok daha seri, çok daha modern imkânlarla halkımızın hizmetine koşturuyor. Vatandaşımızın vicdanı olmaya devam ediyor, çünkü devletin temeli huzur ve asayiştir. Bu anlamda emniyet teşkilatının son dönemde çok önemli atılımlar yaptığını sizler biliyorsunuz. Bu atılım mobeselerle ve plaka okuma sistemleriyle teknolojiyi kullanma adınadır. Bundan daha önemli olansa polisimizin hizmet anlayışının değişmesidir. Polis halkın vicdanıdır. Polis kanuna göre delil toplar. Polis, suçlunun bile hukukunu korur” dedi.

Polisin, çocukların kötülüklerden korunması için projeler geliştiren ve halkla bütünleşen bir anlayışla çalışmakta olduğunu sözlerine ekleyen Vali Güvenç, “İnşallah bu hizmetler, sizlerin de desteğiyle gelişerek devam edecek. Sizler olmazsanız hiçbir şey olmaz. Devlet ve polis halk için var. Halkla bütünleşen, halkın değerlerine önem veren, halkıyla hareket eden tüm kurum ve müesseseler başarılı olur. Aksi takdirde başarı söz konusu değildir” diyerek konuşmasına son verdi.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ise yemekte yaptığı konuşmada, “Kamu hizmeti sunan emniyet teşkilatı olarak halkın desteğini alma, halkın yanında olma ve onlarla beraber olma ideali ile hizmet yürüten bir birimiz. Halkın desteği olmadan halkın yanında olmadan başarıya ulaşacağımıza inanmıyoruz. Halka yakın olma, halkın nabzını tutma, halkla bütünleşebilme adına bu derneğin yürüteceği faaliyetleri önemseyerek olabildiğince yanlarında olacağız. Emniyet teşkilatı Türkiye’de hukukun ve demokrasinin kurumsallaşması adına kuruluşundan bugüne ve yarın da aynı şekilde kararlı bir şekilde mücadelesini devam ettirecektir’’ dedi.

Gecede son olarak, derneğe yaptıkları hizmetleriyle katkı sunan vatandaşlara teşekkür plaketi takdim edildi.

#

28 Kas 2013 - 00:00 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.