Urfaspor'un Eski Kaptanı Çakır Kulübe Kayyum Atanmasını Önerdi

Şanlıurfaspor eski takım kaptanlarından Nihat Çakır Kulübe kayyum atanmasını önerdi.

Metin çiftçioğlu
Haber albümü için resme tıklayın

Çakır, sosyal medyadan paylaştığı yorumda, Kulüp Başkanı Emin Yetim'in destek bulamadığı takdirde 5 hafta sonra arkadaşlarıyla birlikte istifa etmek zorunda kalabileceğini vurgularken, dostça uyardı: 'Freni olmayan bir arabadasın, yolun sonu yok kardaş''

'VAH URFAM! AH URFASPORUM! GALİBA KONGREMİZ VAR'

Nihat Çakır'ın sosyal medyadan yaptığı çağrı şöyle:

''5 Sezon önce dönemin Bakanı Faruk Çelik ve dönemin Urfa Valisi Celalettin Güvenç tarafından iyi niyet çerçevesinde Urfasporun başına atanan Fethi Şimşek, 4 yıl boyunca ehil olmaması hesabiyle kulübü müsrif tüccar gibi yönetti. Urfasporumuz 30 milyon borca sokuldu. Faruk Çelik tarafından 4 yıl sonra gayri resmi bu işi yapamadın deyip azledilip, yerine yeni yönetim kurulu ataması yapıldı

Onursal Başkan: Faruk Çelik
Fahri Başkan: Mehmet Ekinci
Resmî Başkan: İsmail Bağıban
Futbol Şube Sorumlusu: Mehmet Giray Küçük
Mehmet Büyükfırat Hoca Bkn. Tlmt. Ünal Kahraman

Renkli bir yönetim yapısı, 'kimin eli kimin cebinde belli olmayan' bir süreç.. Hocalar biri gider, biri gelir, futbolcular ha keza, yetmedi Başkan parasını kurtarma derdine düşer kurtarır... TFF’ye. ödenmesi gereken 1,5 milyon parayı ödeyecek biri varsa o Başkan olsun der, Emin Yetim parayı ortaya atar ve Başkan olur.

Netice; küllü yanlışlar silsilesi, çok kötü yönetim şekli, otorite zaafiyeti... Futbolcu ve hocalar bu işlerin puştu, aşırı profesyonel, yönetim ise acemi ve amatör olunca, ister göstere göstere düştü deyin, ister düşürüldü deyin velhasıl Urfaspor kümeye düştü.

Alt ligdeki Kongremiz Esentepe'deki salonda, düşmüş bir takımın değilde sanki şampiyon olmuş bir havada, ful ekseriyet büyük bir coşku, eller alkışlar havalarda uçuştu: Sloganımız 'Bu lige bir çay geldik' şeklinde belirlenmişti.

Büyük vaadler, üst lig hedefi herkesi heyecanlandırdı.

Bir süre sonra Bakan Faruk Çelik görevden alındı.

'Bir çay içimine bu lige geldik' diyen Mehmet Ekinci ansızın demez mi; 'Ben Fahri başkanlığı bıraktım, herkes gibi bende bir Urfaspor taraftarıyım.'

Arkasından Mehmet Büyükfırat (56), Ömer Kapaklı ve diğerleri idareciler bir bir istifa ederler.

Şike süreci, sezon başı transferleri ekonomik sorunlar derken, malum sezonun ardından Mertcan hadisesi yaşanır, Başkanlar ceza alır. Bütün bu olumsuzluklara rağmen bir ivme yakalanır, son anda ekonomik sebepler bahane edilip göstere göstere şampiyonluk kaçırılır..

Yani bir sezon önce göz göre göre düşürüldük. Bir sezon sonra göz göre göre şampiyonluk elden uçup gitti.

Bu yıl transfer tahtasının açılması için ve transfer taksidi kamp vs. 10 milyon, Lig süreci 5 milyon eski borçlar tahmini 35 milyon totalde 50 milyon borç batağında bir Urfaspor.

URFASPOR'U SEVİYORSANIZ; KAYYUMA BIRAKIN!

Çözümün Siyaset, Bürokrasi, STK’ların bilge bir kaç isim üzerinde fikir birliğine varıp, onların listeye verecekleri birer isimle her kesimi kapsayacak bir yönetimde olduğuna inanıyorum.

Kısa dönemde borçları minimize edip makro hedefleri kamuoyuyla paylaşacak bir oluşum üzerinde gayret gösterdim, maalesef kimsenin derdi Urfaspor değil.

Başka bir önerim şu: Olağan üstü hal dönemindeyiz. Yanlış işletilen bir sürü kuruma kayyum atandı. Emin Başkanda isim vererek Urfaspor'u bilerek zarara uğratıp usulsüzlükler yapıldığı gerekçesiyle eski yöneticileri mahkemeye verdi , tepeden gelen bir emirle olayın üstü kapatıldı. Malum borç yapısına istinaden buyurun, gerçekten Urfa’yı ve Urfasporu seviyorsanız; Sayın Valim Sayın Bakanım kulübe kayyum atayın

Urfaspor'un geleceğinin kurtarılması, dinamiklerin yeniden hayata geçirilmesi adına sizler benim bu yönetim şekline uygun bir yönetim kurup atayın.

Mevcut aday, eski başkanımız Emin Yetim ile ismini yazmam şimdi doğru olmaz ortama göre peste bekleyen bu yapının içinde olan eski bir yöneticinin adaylık çalışmaları var sonucu birlikte takip edip göreceğiz.

Öbür gün kongre var, şehirde haberi bilgisi, ilgisi olan, haber yapan, yorum atan, bir Allah’ın kulu olmaz mı , niye bu kadar vurdumduymaz bir toplum olduk.

1200 delegesi olan Urfaspor 400 kişilik kapasitesi olan Şair Nabi Kültür merkezinde kongre yapıyor.

Ve hiç bir mesaj çağrı duyuru yok.

Ne anlama geliyor. ilk toplantıya gelmeyin çoğunluk sağlanmayacak, İkinci toplantıda malum azınlıkla kongre yapılacak.

Coşkulu bir kongre olmayacak. Bir oldu bittiye getirilecek.

Emin Başkanın yerinde ben olsam; Ülkenin ekonomik durumu malum, yeni sistemde Urfa'nın Bakanı olup olmayacağı meçhul.

Nihat Çiftçi mesafeli duruyor, Valinin yarını belli değil.

Geçen yıl rast gitti, hoca futbolcu bir birliktelik sağladı, bir seri yakalandı haliyle dinamikler yardıma zorlandı. 15 milyon gibi küçümsenmeyecek bir destekte bulunuldu.

Bu yıl işler umduğunuz gibi gitmez, gerekli yardımlar olmazsa 5 hafta sonra bunu bahane edip istifa etmek zorunda kalabilirsiniz

Bunun izahının olmayacağını, takımın sonunun dahada karanlık bir sürece gireceğini, bir abi bir dost olarak söylemek, uyarmak zorundayım.

En başta da size söylemiştim; kendileri arka kapıdan bir bir inip yol alırken, sizi freni olmayan, ne zaman-nereye çarpacağı belli olmayan, bir vasıtaya şoför olarak koydular. Şu ana kadar çok şükür kazasız belasız geldiniz, bu arabayla yolun sonu yok kardaş,

İnşallah başarılı olursun ama durum bu; bir dost tavsiyesi.

Sayın Valim, bu çocuğu kucağımda buldum, ölmesine Allah’ın izni ve yardımıyla müsaade etmedim. Şimdi emekleyecek durumda. Ben bu çocuğun geleceğiyle ilgili kaygılıyım. Siz devletsiniz, ben bunun velayetini size veriyorum. Alın siz büyütün deyin.

Hem kendinize, hem Urfaspor'a, hemde Urfa’ya iyilik yapmış olursunuz.

Benim naçizane fikrim bu.

Üslupta bir yanlış, kırma, rencide edici ifade olmuşsa spor kamuoyunun hoşgörüsüne sığınıyorum.''

11 Haz 2018 - 06:31 - Spor

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.